Ön itt van: FőoldalÜzletWebáruházHangszerekBillentyűs hangszerekKorg Krome 61 Platinum

A rendkívüli helyzet miatt az oldalunkon található ár- és készlet információkat nem tudjuk garantálni, ezért rendelés leadás előtt egyeztetést kérünk. Megértésüket köszönjük!

Válasszon a lehetőségekből!

Használt termék
Akciós termék
Ajándék tipp
Ár intervallum (nettó)
Minden kijelölést töröl

Gyártók listája


Korg Krome 61 Platinum

Nyomtatás
Szintetizátor munkaállomás - limitált szériás Platinum verzió!
Bruttó listaár:329900 Ft
Eladási ár:279000 Ft
Nettó ár:219685 Ft
Kedvezmény:50900 Ft
Adó összege:59315 Ft
Akciós termék Tooltip

Gyártó:Korg
Leírás

Leírás

KORG KROME - új workstation, sokoldalú hangszínkészlettel

Új zenei workstation modellt mutatott be a KORG. A KROME névre hallgató új hangszer a KORG-tól megszokott hangszín-arzenállal, tekintélyparancsoló mélyfekete színösszetétellel, valamint kategóriájánál sokkal drágább hangszerekben fellelhető funkciókkal kecsegtet.

A KORG KROME főbb jellemzői

 • KORG workstation, mely ideális bármilyen zongora játékstílushoz
 • A KRONOS-ból átörökített teljes hosszú, nem loop-olt zongora és dob hangszínek, valamint új elektromos zongora programok a professzionális színpadi megszólalásért
 • Elektromos zongora hangszínek nyolc velocity fokozattal
 • Letisztult, intuitív vezérlés a KORG új 7"-os TouchView kijelzőjével
 • A dob hangszínek közvetlenül mikrofonozott, illetve távolabbi mikrofonnal rögzített környezeti jelei függetlenül keverhetők a stúdió minőségű hangzás elérése érdekében
 • A Drum Track-ek egy gombnyomás segítségével realisztikus, inspiráló groove-okat biztosítanak
 • Professzionálisan kivitelezett hangszínek: 640 program, 288 Combination
 • Hatásos effektek: 5 Insert, 2 Master, 1 Total FX, valamint sávonkénti EQ
 • Minőségi megjelenést biztosítő alumínium panel kialakítás
 • USB csatlakoztatás lehetősége; SD kártya aljzat
 • A KROME Editor-ral a számítógép segítségével is editálhatók a hangszínek
 • 61-, 73- és 88-billentyűs verzióban is elérhető

A görög 'krome' szó jelentése szín, mely egyúttal a KORG új workstation-jének sokoldalúságára is utal. Az új modell teljes hosszú, nem loop-olt minták használata révén kínál olyan minőségű zongora hangszíneket, melyeket eddig csak sokkal drágább hangszerekből hallhattunk. A KROME hangszín kínálata révén ideális választás bármilyen stílusú zongora játékhoz - a hagyományos zongora hangok mellett nyolc velocity fokozatban állítható elektromos zongora preszetek is találhatók az új KORG modellben.

Lehengerlő zongora hangszínek

A KROME megalkotásakor a KORG mérnökei nagy hangsúlyt fektettek a minél tökéletesebb és valósághűbb zongora hangok implementálására. Ebből az igényből adódóan került a KROME-ba a KORG zászlóshajó workstation-jéből, a KRONOS-ból átörökített German D Grand hangszín is, mely 88 teljes hosszúságú, a tompító rezgését is tartalmazó sztereó mintából áll. E hangszín részletességét tükrözi az is, hogy a mérete sokszorosan meghaladja a más workstation-ökre jellemző teljes PCM memória méretét. A KORG eltökélt szándéka volt, hogy a KROME-ban olyan zongora hangszíneket vonultasson fel, melyek minden igényt kielégítenek, és kategóriájukban páratlan hangzásélményt nyújtanak.

Elektromos zongora - realisztikus, expresszív hangzás

Nem csak a hagyományos zongora hangok tekintetében jeleskedik a KROME. Sok billentyűs számára az elektromos zongora hangszínek éppen olyan fontossággal bírnak, mint az akusztikus zongora hangok. Ebből kifolyólag a KORG három különböző típusú elektromos zongora hangszínnel ruházta fel a KROME-ot. Nyolc velocity fokozat áll rendelkezésre, mely biztosítja az eszköz kellő érzékenységét a billentyűs játékának visszadásához. Az elektromos zongora hangszínek esetében is a más workstation-ök teljes PCM memóriáját többszörösen meghaladó méret tükrözi azok részletgazdag mivoltát. Ehhez hozzájárulnak a realisztikusan modellezett vintage erősítők, cabinet-ek, valamint egyéb klasszikus effektek is.

Stúdió minőségű dob kit-ek

A dobok mindig is fontos szerepet játszottak a workstation-ökkel való munkálatok során. E téren is igen sokoldalú a választék - a KROME stúdió minőségű mintákat kínál, melyek között ugyanúgy találunk a KRONOS-ból átörökített hangokat (a Jazz Ambience Drums kit formájában). A felhasználóknak lehetőségük nyílik a közvetlenül mikrofonozott hang (direct sound), illetve egy távolabbi mikrofonnal rögzített környezeti hang (ambient sound) közötti arány beállítására, mely funkció révén igen gazdag dob hangzások hozhatók létre.

Drum Track-ek inspiráló groove-okkal

A Drum Track-ek használata révén instant módon állnak rendelkezésre olyan groove-ok, melyeket professzionális dobosok játszottak fel a KROME dob kit-jei segítségével. Több, mint 600 preszet dob pattern került átörökítésre a KRONOS-ból, de emellett bőven akad hely a felhasználói pattern-ek mentésére is.

Hangszínek széles választéka

A kiváló hangszín-paletta természetesen nem csupán zongorákból és dob kit-ekből áll. A felsorolt hangok mellett még sok egyéb finomság vár a leendő felhasználókra, melyekkel megvalósíthatják kreatív ötleteiket, zenei elképzeléseiket, ahogyan az egy igazi workstation-től elvárható.

Kettős polifonikus arpeggiator

A KROME kettős polifonikus arpeggiator-t tartalmaz, mellyel gitár és basszus riff-ek is létrehozhatók a klasszikus arpeggio pattern-ek mellett. Hang design-ra, vagy akár effektusok létrehozására is alkalmazhatjuk e funkciót.

Minden igényt kielégítő effekt arzenál

Egy vérbeli workstation nem is lenne workstation ütős effekt algoritmusok nélkül. A KORG effekt szekciója összesen öt Insert effekt, két Master effekt, és egy Total effekt használatát teszi lehetővé. Legyen szó vad chorus-ról, flanger-ről, phaser-ről, delay, illetve reverb effektekről, a 193 külöböző effekt típus minden igényt kielégít. Dinamika szabályzó effektusok közül is választhatunk, úgy, mint compressor, limiter, de modulációs effektekben sem szenvedünk hiányt (pl Grain Shifter, Modulator). A KORG REMS technológiáján alapuló erősítő és hangszóró szimulációk is elengedhetetlen részét képezik a választéknak.

Workstation a javából

A fentebb ismertetett funkciók mellett természetesen még előnyös tulajdonságok hosszú sorát ismertethetnénk az új KROME-ról. A 16-sávos szekvenszer mellett a gyors és intuitív használatot biztósító Auto Song Setup funkció, a régebbi modellekből ismeretes RPPR (Realtime Pattern Play/Recording), valamint a KORG Cue List is elősegíti a villámgyors és mindenféle sallangtól mentes használatot. A paraméterek alakulását a nagyméretű, 800 x 480 px felbontású TouchView kijelzőn követhetjük nyomon, valamint állíthatjuk be azokat ujjunk mozgatásának segítségével. Újdonság a piano roll editor is, mely szintén a TouchView felületen keresztül használható – e funkció révén utólagosan nyílik lehetőségünk a feljátszott leütések módosítására.

USB-csatlakozás és SD-kártyára való mentés

A dalokat, projekteket USB-n keresztül, számítógépünk segítségével alakíthatjuk, menthetjük. Ezt a célt szolgálja a KROME Editing Software, mely standalone és plug-in módban is használható. Az SD-kártya aljzat segítségével a kereskedelmi forgalomban kapható SD-kártyákra is menthetjük dalainkat.

Természetes, részletgazdag játék a Natural Touch billentyűzettel

A KROME 61-, 73-, valamint 88-billentyűs változatban lesz kapható. Előbbi két verzió félig súlyozott Natural Touch billentyűzettel, míg a 88-billentyűs verzió a KORG NH (Natural Weighted Hammer Action) billentyűzetével lesz ellátva. A KORG minden igényt kielégítő billentyűzetei alkalmasak bármilyen zongora játékstílushoz, legyen szó kifinomult, részletgazdag dallamokról, vagy épp villámgyors futamokról.

Standalone és Plug-in KROME Editing Software

A KROME Editor és KROME Plug-in Editor segítségével Ön számítógépe segítségével editálhatja a KROME több paraméterét egyszerre, de akár egy szoftver szintetizátor módjára plug-in-ként is alkalmazhatja kedvenc DAW szoftverében.


Specifikációk 

Billentyűzet

KROME-61
61-billentyűs verzió: Natural Touch félig súlyozott billentyűzet
*velocity érzékenység támogatott; after touch nem támogatott
*Standard C2 - C7 ([C1...C6]-[C3...C8] tartományban transzponálható)

KROME-73
73-billentyűs verzió: Natural Touch félig súlyozott billentyűzet
*velocity érzékenység támogatott; after touch nem támogatott
*Standard C1 - C7 ([C0...C6]-[C2...C8] tartományban transzponálható)

KROME-88
88-billentyűs verzió: NH (Natural Weighted Hammer Action) billentyűzet
*velocity érzékenység támogatott; after touch nem támogatott
*Standard A0 - C8 ([A-1...C7]-[A1...C9] tartományban transzponálható)
* Az NH billentyűzet egy akusztikus zongora érzetét kelti, az alacsonyabb regiszterben erősebb, míg a felsőbb regiszterben könnyedebb.

Rendszer: EDS-X (Enhanced Definition Synthesis-eXpanded)

Hangszínek

Maximális polifónia:
120 hang (120 oszcillátor) / Single Mode
60 hang (120 oszcillátor) / Double Mode
*Az egyidejű maximális hang polifónia az oszcillátor beállításoktól függ (például sztereó multisample-ök, velocity crossfading).

PCM Memória:
3.8 GB (48 kHz, 16-bit Linear PCM minták esetén
1,077 Multisample (7 Stereo multi-sample-lel)
1,609 Dob minta (116 Stereo dob mintával)

Program:
Oszcillátor
OSC1 (Single); OSC1 + 2 (Double): Sztereó multisample-ök támogatottak
Oszcillátoronként 8 velocity zóna (switching, crossfade és layer-ek)

Filterek:
Négyféle filter route-olás (single, serial, parallel, 24 dB)
Oszcillátoronként két multi-mode filter (low pass, high pass, band pass, band reject)

Driver:
Hangonkénti nem-lineáris driver és low boost

EQ:
Három sáv, sweep-elhető középtartomány

Moduláció:
Oszcillátoronként két burkológörbe generátor (Filter & Amp)
Két LFO
Két key tracking generator (Filter & Amp)
Két AMS mixer
Pitch EG
Common LFO
Két common key tracking generator

Combination:
Timbre-k száma:
Maximálisan 16 Timbre,
Minden Timbre: billentyű és velocity split/layer/crossfade opció
A program beállítások módosíthatók a Tone Adjust funkcióval
Master Keyboard funkcionalitás
Külső MIDI eszközök vezérlésére alkalmas

Dob kit-ek:
Sztereó and monó dob minták
8 velocity zone switch (crossfade és layer-ek)

Combination / Program / Drum Kit-ek száma:
User: 512 Combination (288 gyári preszet)
User: 768 Program (640 gyári preszet)
User: 48 Drum Kit (32 gyári preszet)
Preszet: 256 GM2 Program + 9 GM2 Dob Program

Effektek:
Insert Effektek:5 Insert Effect (sztereó be- és kimenet)
Master Effektek: 2 Master Effect (sztereó be- és kimenet)
Total Effektek:: 1 Total Effect (sztereó be- és kimenet)
Timbre / Track EQ: 3-sávos EQ 1 Timbre-ben / 1 Track-ben
Effekt típusok: 193 típus (használható insert, master, or total effektként. A dupla méretű effektek nem használhatók Total Effektként.)
Moduláció: Dynamic Modulation, 2 Common LFO
Effekt Control Buszok: Sztereó side chain (Limiter, Gate, Vocoder, etc)
Effekt Preszetek: 32 preset per effect

Polifonikus arpeggiator:
Program Mode: 1 arpeggiator
Combination, Sequencer Mode: 2 arpeggiator használható

Patternek száma:
1,028 User Arpeggio pattern (900 gyári preszet)
5 preszet Arpeggio pattern

Drum Track :
User: 1,000 pattern
A Sequencer mode-ban létrehozott patternek drum track user pattern-ekké alakíthatók
Konfigurálható "Trigger Mode / Sync / Zone"
Preszet: 637 pattern
A Sequencer mode preszet patternjeivel közös.

Szekvenszer:
Sávok:16-sávos MIDI szekvenszer + 1 master track

Song-ok száma: 128 Song
Felbontás: 1/480
Tempó: 40.00 - 300.00 (1/100 BPM felbontás)
Maximális memória: 210,000 MIDI esemény
Template Song:16 preszet / 16 user template song

Cue List funkció: 20 Cue List
A song-ok egymást követően vagy ismlétlődő sorrendben összesen 99 lépésben rendezhetők. A Cue List ezt követően dallá konvertálható.

Pattern:
637 Preszet / 100 User pattern (song-onként)
RPPR (Realtime Pattern Play and Recording): 1 pattern song-onként
Formátum: KORG (KROME) formátum, SMF format 0 and 1

Média:
Road, Save, Utility, Data filer funkció (MIDI System Exclusive Data mentése és betöltése)

Vezérlők:
*Joystick, SW [1], SW [2]
*Realtime Control
[SELECT] Switch: REALTIME CONTROL (TONE, USER), ARP
4 gomb; REALTIME CONTROL: Real-time Modulation, Arpeggio control

*Drum Track [DRUM TRACK] Switch On/Off
Arpeggiator [ARP] Switch On/Off

Felhasználói kezelőfelület:

Kijelző:
Touch view grafikus felhasználói interfész
7" színes TFT LCD, 800 x 480 pixel
Beépített LCD fényerő állítási opció

Mode Switch:
[COMBI], [PROG], [SEQ], [GLOBAL], [MEDIA] kapcsoló
VALUE kontroller:
[VALUE] Dial, [INC], [DEC] kapcsoló, 10 billentyű blokk ([0] - [9], [-], [.], [ENTER], [COMPARE])
BANK kapcsoló:
[A], [B], [C], [D], [E], [F] kapcsoló (Combination mode-ban, [A], [B], [C], [D] kapcsolók használhatók)
SEQUENCER kapcsoló:
[PAUSE], [REW], [FF], [LOCATE], [REC], [START / STOP]
TEMPO:
[TEMPO] gomb, [TAP] kapcsoló
Egyéb:
[PAGE] kapcsoló, [WRITE] kapcsoló, [EXIT] kapcsoló, [VOLUME] knob, Contrast gomb

Kimeneti aljzatok:

AUDIO KIMENET (L / MONO, R):
6.3mm (Mono) jack, aszimmetrikus
Kimeneti impedancia: 1.1[kΩ] (L / Mono: Mono kimenet esetén = 550[Ω])
Maximális jelszint: +16.0 [dBu], Terhelés impedancia: több, mint 10 [kΩ].
Fejhallgató kimenet:
3.5mm sztereó jack
Kimeneti impedancia: 33[Ω], Maximális jelszint: 60 + 60[mW] (33[Ω] terhelésnél)
Control bemenet:
DAMPER pedál (Half Damper támogatott)
HOZZÁRENDELHETŐ KAPCSOLÓ
HOZZÁRENDELHETŐ PEDÁL
MIDI:
IN/OUT

USB:
USB-MIDI Interfész (TYPE B) x 1

SD Kártya aljzat:
Max. 2 GB / SD memóriakártya támogatott
Max. 32 GB/ SDHC memóriakártya támogatott
(SDXC memóriakártya nem támogatott)

Tápellátás:
DC12V 3.5A, POWER kapcsoló

Méretek:

KROME-61 = 1,027 × 313 × 89 mm
KROME-73 = 1,191 × 313 × 89 mm
KROME-88 = 1,448 × 383 × 131 mm

Tömeg:
KROME-61 = 7.2 kg
KROME-73 = 10.2 kg
KROME-88 = 15.2 kg

Teljesítményfelvétel:
KROME-61 / 73 / 88 = 12W

Tartozékok:
AC Adapter
Quick Start Guide
Lemez (KROME Operation Guide PDF, Parameter Guide PDF, Video Manual)

Opcionális tartozékok:
XVP-10: Expression/Volume pedál
EXP-2: Foot Controller
DS-1H: Damper Pedál
PS-1, PS-3: Pedál kapcsoló

 

Video

 

 

Garancia A termékre 12 havi garanciát adunk

Telefon: (92) 560-036
 (30) 916-3050

Bevásárlókosár

 x 
A kosár üres

Bejelentkezés

Sennheiser

Sennheiser auth logo

Minősítés

Vallalhato Vallalkozaspecset

 

Ceginformáció megbizhatósági tanusitvány