Ön itt van: FőoldalHírek, újdonságokHangszerekHangszer erősítők, effketekGitár erősítők

A webshopban található termékek árai és elérhetőségi információi naponta változhatnak, ezért rendelés előtt egyeztetést javasolunk!

bitzenede banner

Earmaster6 kicsi

Válasszon a lehetőségekből!

Gyorshírek

Roxtone kábelek

Roxtone kabelek

Roxtone kábelek, csatlakozók és állványok a Syncopa kínálatában!
Az elmúlt hónapokban már sokan vásároltak belőlük, jók a mi tapasztalataink és a vásárlóink visszajelzései is!
20.03.09.


 

Sibelius kottagrafikai program

Sibelius logo uj

 

 

 

 

Az elmúlt időszakban nehézségeink voltak a Sibelius kottagrafikai program forgalmazásával kapcsolatban. Úgy tűnik, ezek megoldódnak, és ismét tudjuk forgalmazni a népszerű szoftvert. Az árlistánk még nem naprakész, de a  webshopban már megtalálhatók a legfontosabb tételek.
19.10.20.


Marshall Code frissítés

Marshall Code frissítés

 A Marshall Code erősítők tulajdonosainak nagy örömére ellészült egy komolyabb frissítés a CODE sorozathoz és a Gateway apphoz. Részletek.
19.07.08.


 

EarMaster7

Earmaster7 k  Alaposan átalakult és rengeteg dologban fejlődött kedvenc zenei képességfejlesztő szoftverünk, az EarMaster.
2017.11.22.


 

Segítünk a megfelelő mikrofon megtalálásában

AT Mikro kicsi Nem is olyan könnyű a megfelelő énekmikrofon kiválasztása! Nálunk mindig van lehetőség több modell összehasonlítására. Az Audio-Technica ismertetője pedig elmagyarázza a legfontosabb tudnivalókat.
17. 02. 21.


Új Scarlett hangkártyák

Scarlett 2ndgen kicsi  Megújult a Focusrite népszerű Scarlett USB hangkártya sorozata.  A fejlesztések részleteiről cikkünkben adunk részletesebb információkat.
16.06.19.


 

Axial - Roland hangszín könyvtár

Roland Axial

Megnyílt a Roland szintetizátorok hangszíntára. Az Axial egyelőre a Jupiter 50, 80, a Gaia és az Integra-7 számára tartalmaz vadiúj hangkönyvtárakat, de jó lenne, ha a régebbi modellekhez is elérhetővé tennék a patcheket.
2013.05.31.


 

Casio katalógus

Örömmel tesszük közzé a legfrissebb magyar nyelvű Casio hangszer katalógust.

A szép kivitelű prospektusban ismertetett hangszerek nagy része megtalálható az üzletünkben és így webshopunkban is. A gyár teljes hangszerválasztékának árait tartalmazza a Casio árlista.


 

Első gitárerősítőm

azaz: mit vegyek, mire figyeljek, kire hallgassak?

Marshall_stack_kÖrvendetesen megélénkült a fiatalok érdeklődése a gitár, az elektromos gitár és a basszusgitár iránt. Sok fiú és egyre több lány keres meg bennünket egyedül, vagy szülőkkel, haverokkal gitárvásárlás ügyben. Itt most nem foglalkozunk a rutinos, tapasztalt gitárosokkal, hanem azoknak szeretnénk pár tanácsot adni, akik most szánták rá magukat első gitárjuk, illetve első erősítőjük megvásárlására. Persze a gitárvásárlás is megérne egy misét, de most tételezzük fel, hogy megvan a gitár, és kéne hozzá egy erősítő. Nézzünk néhány nagyon gyakori kérdést és a válaszokat!

    Miért kell az elektromos, ill. basszusgitárhoz feltétlenül erősítő?
    Válaszolhatnánk Piroska (ál)nagymamájának szavajárásával azt is, hogy "Jobban hallhassalak!", de ez csak fél igazság. A tisztán elektromos, tehát tömör testű gitároknak ugyan önmagukban nagyon halk hangjuk van, ami még gyakorláshoz is kevés, de az erősítő jóval több, mint a gyenge hang felerősítésére szolgáló eszköz. Fogadja és illeszti a hangszedők jelét, formálja a hangzást, szabályozhatóvá tesz fontos paramétereket, mint erősítés (gain), hangszínek.

    Miért nem jó egy bármilyen otthoni hifi, vagy számítógépes multimédia hangszóró?
   Sok esetben a gitár hangszedőjének jele nem, vagy nem megfelelően vezérli ki ezeket a berendezéseket. Ha pedig mégis jó az illeszkedés, akkor is furcsán szól a gitár, mivel az ilyen erősítők szélessávú hifi átvitelre vannak kitalálva, a gitár jelét pedig formálni kell, melynek eszköze a gitárerősítőkbe épített speciális hangszóró is. A gitárerősítőn általában nem túl jól szólnak a hifi anyagok, pl. CD, de ez nem az ő baja, hiszen gitárhoz tervezték. Ugyanígy a hifi rendszereken is döglötten szól a gitár. A másik probléma, hogy a hifi, illetve multimédia hangszórók azon kívül, hogy nem speciális gitár hangszórók, az élő zene dinamikáját sem szokták sokáig bírni. A gitározás, pláne basszusgitározás nagyobb hangerővel sokkal jobban igénybeveszi a hagyományos hifi falakat, mint a konzerv zene. Vagyis hamarabb fognak tönkremenni. A Bitzenede blogon kicsit alaposabban is kiveséztük a témát.

    A barátom a számítógépe hangkártyájával effektezi a gitár hangját, és a PC hangszóróin hallgatja. Miért nem jó ez?
   A különbség azonnal hallható lesz, ha egy akármilyen egyszerű kis gitárkombót kötünk a gitárra a PC-s rendszer helyett. Vannak persze jó drága számítógépes kártyák, amelyek rendelkeznek gitárbemenettel, de az átlagos multimédia kártyákon ilyen nincs. Szórakozni, gyakorolgatni persze lehet így is, de ez inkább poén, mintsem  gitározás. Ja igen, még valami. A PC hangszórókra gyakran ráírogatnak hangzatos szlogeneket, mint: "200W P.M.P.O", meg "Ultra Bass", stb. Ezeket a marhaságokat hagyjuk meg a marketingesek ártatlan szórakozásának. 10 wattos gitárerősítőnk leszólja ezeket a kis hangtechnikai gnómokat. Kivételek persze itt is vannak, de az a ritkább.

    A zenész barátom azt javasolta, hogy inkább egyből egy komoly, drága erősítőt vegyek, ne foglalkozzak kezdőknek való típusokkal.
     Az igényes gitárosok persze rettentő háklisak a jó hangra. Ha nem tudják kihozni az általuk elképzelt soundot egy erősítőn, akkor azt egyből a kukába javasolják dobni. A kezdőknek, illetve gyakorlásra szánt erősítők között kevés van, amelyik valóban nagyon szép, árnyalt hangzásra képes. Az azért megfigyelhető, hogy a neves gyártók olcsóbb modelljei is a nagy testvérek, a nagy nevű klasszikusok hangzásvilágára emlékeztetnek. A 29 ezer forintos Marshall akkor sem fog úgy szólni, mint a 380 ezres, nem beszélve az erősítőfejekből, hangfalakból, több rack doboznyi effektből álló komoly felszerelésekről. Ezeket a nagy, komoly rendszereket viszont oktalanság lenne tanulásra, illetve gyakorlásra használni.

     Mi a helyzet az effekt berendezésekkel, torzítókkal? Kellenek ezek már az első lépésekhez is?
    Általában nem. A legegyszerűbb gitárerősítőkben nincs semmiféle effekt, és csak egy erősítés szabályzás van, amivel a torzítás mértékét befolyásolhatjuk. Gyakorlásra egy ilyen erősítő is elég, és később mindenféle egyedi vagy multieffekt beiktatható a gitár és az erősítő közé. A kicsit profibb kombókban (így nevezzük mindazon hangszererősítőket, amelyekben egy dobozban van az erősítő és a hangszóró is) szokott lenni egy rugós zengető és külön "tiszta" (clean), valamint "torzítós" (overdrive) csatorna.Ezekkel már többféle hangzást ki tudunk hozni. A hangzásokkal való kísérletezés azonban feltételezi, hogy a gitározás alapelemeit már tudjuk.

    Mekkora teljesítményű kombót vegyek, ha csak otthoni gyakorlásra kell?
   Ilyen célra megfelelnek a 10-30 W-os kombók. Próbatermi nyomulásokhoz 20-50 W elég szokott lenni. Ha színpadi fellépésra kerül sor, akkor általában mikrofont tesznek a gitárerősítő hangszórója elé, vagy az erősítőn található "line out" kimenetről viszik a jelet a keverőre. Nagy teljesítményű (80-100 Watt feletti) erősítőt csak akkor érdemes használni, ha a zenekar felállása "olyan". Tehát vagy mindenki nagy teljesítményű erősítőt használ, vagy az ősi "gitárkombó - basszuskombó - a billentyű meg az ének pedig külön cuccon" felállás van. Ez utóbbi már nem nagyon dívik, hiszen kicsi teremben az a baj, hogy túl hangos, nagy teremben, esetleg kevés a kombó, a dobbal pedig mindig baj van. A nagy gitár és basszusgitár erősítőket nem igazán lehet "lábujjhegyen", vagyis halkan használni, mert másképpen fognak szólni. De ezek a megfontolások már messze vezetnek.

    Mire kell odafigyelni, amikor használt gitárerősítőt veszek?
  A külalak sok mindent elárul. Az ütött-kopott doboz jelezheti azt, hogy az erősítőt leejthették, vagyis megsérülhetett a hangszóró mágnese. Figyeljünk rá, hogy az erősítőt halkan, minimálisra tekert torzítással járatva ne legyen rekedt, fátyolos hangja. Aztán, ha még mindig kicsi erősítéssel (gain) elkezdjük feltekerni a hengerőt, a tiszta gitár hangnak erőteljesen, energikusan kell megszólalnia. Póbáljuk ki a gain, a hangerő (volume) és a hangszín potmétereket. Ha tekergetve recsegnek, az nem súlyos probléma, de elkészülhetünk rá, hogy előbb-utóbb cserélni kell majd őket. A kis erősítők kipróbálása során a nagy gain-t bevetve ne várjunk félelmetesen folyó brutál overdrive hangot, de ha furán hörgő, zörgő, fulladó hang jön az erősítőből, akkor elképzelhető, hogy a hangszóró, vagy más alkatrész a végét járja. Különösen basszus kombóknál érdemes odafigyelni, nincs-e valami rezonancia nagyobb hangerőn? Ilyent okozhatnak kilazult csavarok, elszabadult alkatrészek. Nézzük meg még a csatlakozókat, nem kontakthibásak-e, és ügyeljünk arra is, hogy nincs-e sérülés a hálózati kábelen, nehogy áramütést okozzon! A toldozott-foldozott kábeleket dobjuk ki, akár hálózati, akár jelkábelről legyen is szó!

     Mit jelent az, hogy "két csatornás"? Két gitárt lehet rádugni?   
    Nem, ez is gyakori félreértés tárgya. A kicsit komolyabb erősítőket gyakran két előfokkal látják el. Az egyik a "clean", vagyis a tiszta hangzásért felelős, a másik, az "overdrive" pedig a torzítottért. A két előfok (vagy nevezzük így: csatorna) között egy kapcsolóval választhatunk. A komolyabb erősítőkön ehhez lábkapcsolót is lehet használni. Vannak erősítők, amelyeken két bemenet van, de ezek belül némi jelillesztés után össze vannak kötve, és csak ritkán használhatók független jelútként. Vagy az egyik, vagy a másik bemenetet használjuk, amelyikhez gitárunk hangszedője jobban illeszkedik.

 

Electro-Harmonix: örökké fiatal

EHX effektek

Az Electro-Harmonix céget számos legenda övezi. Nem is csoda, hiszen ez a brand hamarosan 50 éves lesz, és ez bizony igen tiszteletreméltó kor a zenei elektronikában. Az elektromos gitárt bűvölő zenészek mindenképpen szembesülnek a cég termékeivel, ha akarják, ha nem. Ez háromféle módon következhet be. A legegyszerűbb az, amikor maguk is egy EHX effekt büszke tulajdonosai. A második az, amikor vásárolnak egy "valamilyen" effektpedált, és a gyártó ügyesen vagy ügyetlenül egy EHX effekt koppintását rejtette el a saját dobozában. A harmadik eset pedig akkor következik be, amikor egy digitális multieffektben vagy épp a gitáros szoftverünkben találkozunk egy klasszikus EHX sound digitális reinkarnációjával, amiről aztán a fejlesztő vagy elárulja, hogy mi inspirálta, vagy nem. A lényeg az, hogy a gitáros világban évtizedek óta él számos, az EHX által kidolgozott és megvalósított hangzás, ezek visszaköszönnek rengeteg előadó sikeres felvételén. Az Electro-Harmonix azonban nem üldögél a babérjain, hanem egyrészt folyamatosan fejleszti a régebbi készülékeit is, másrészt mindig kirukkol valami különleges új innovációval, amivel aztán csodálkozásra készteti a gitárosokat és konkurenciát egyaránt. Nagy meglepetést keltettek például az orgona pedálok, melyek rövid idő alatt igen népszerűek lettek. Sokat lehetne beszélni az EHX pedálokról, azonban inkább arra biztatunk mindenkit, hogy jöjjön el, tesztelje a nálunk található effekteket, és válassza ki a számára izgalmasakat! Jó gitározást! :)

 

Új firmware és kezelő program a Marshall Code erősítőkhöz

Marshall Code frissites kozepes

 CODE & Gateway frissítések

Készült egy komolyabb frissítés a Marshallnál a CODE sorozathoz és a  Gateway apphoz

Gateway iOS
Frissítették a támogatást az új iOS biztonsági modellnek megfelelően, hogy az eszközön tárolt zenei hozzáférést visszaállítsuk. Kisebb változtatások történtek az elrendezésben, az újabb képernyőformátumok miatt.

Gateway Android
Most már támogatott a frissített Android biztonsági modell, amely visszaállítja az eszközön tárolt zenei és távoli szinkronizáláshoz való hozzáférést. Kisebb elrendezésváltozások történtek az újabb eszköz képernyőformátumok kezelésére.

CODE Firmware

A Bluetooth funkciók megbízhatóságát és egyéb hibajavításokat készítettünk.A CODE lehetővé teszi, hogy három Bluetooth-eszközt párosítson (a legfrissebb három), és automatikusan csatlakozik ezekhez a legutóbb használt sorrendben.A CODE firmware két módszerrel frissíthető, mindkettő a my.marshall.com-on keresztül érhető el, a Windows rendszeren telepítheti a firmware frissítő segédprogramot, csatlakoztathatja az erősítőt az USB-hez, és automatikusan frissül. Bármely asztali platformon (Windows, MacOS, Linux) megnyithatja a böngésző alapú firmware frissítő segédprogramot, csatlakoztassa az erősítőt a számítógéphez USB-vel és indítsa az automatikus frissítést.Ez csak MIDI-képes böngészőben működik. Ezek közé tartozik a Chrome, a Firefox és az Opera. A legfrissebb firmware-t itt kaphatja meg: https://my.marshall.com/support/firmwareupdate.

 

 

 

 

 

 

Új Marshall kombók

    A zenei világ még alig ocsúdott fel a Jim Marshall halála miatt érzett gyászból. Gyakran csak akkor döbbenünk rá, milyen nagyszerű emberek a kortársaink, amikor végleg elmennek. A  teljes zeneipar, beleértve a konkurens cégeket is egyetért abban, hogy egy nagyszerű személyiséggel lett szegényebb a világ. Jim Marshall örökségül hagyta ránk sok évtizedes munkásságának eredményeit. Az idős Marshall természetesen már jó előre gondoskodott arról, hogy útmutatásai alapján tovább működjön és szellemisége szerinti fejlesztésekkel képes legyen mindig megújulni a gyár. Mindig is kiváló mérnökökkel és zenészekkel vette magát körül, ez a stáb természetesen végzi a munkáját. A Bitzenedében található rövid cikk Jim Marsall és a zenészek világ kapcsolatában véli felfedezni a márka sikerének titkát.
 mg30cfx k      A fejlesztés tehát folyamatos. Nem rég jelentek meg a népszerű MG széria új darabjai, melyek dizájnjukkal is azonnal felhívják magukra a figyelmet. Az MG széria a Marshall "lájtos", olcsó kategóriájú félvezetős erősítőit tartalmazza. A gyár elsősorban kezdők számára, gyakorló erősítőnek fejlesztette ki ezeket a kisebb és egyszerűbb felépítésű készülékeket, azonban a zenész szakma is gyakran használja őket, mert a nagyobb darabok már színpadon is megállják a helyüket, a kisebbek pedig a profik számára is kedvelt gyakorló kombók.
   Feltűnő megjelenésével, számtalan funkciójával, és semmihez sem hasonlítható, kiváló Marshall hangzással az új termékcsalád hihetetlenül rugalmasan alkalmazkodik minden elképzelhető játékstílushoz.
     Az MG Carbon Fibre sorozat tagjai először is megjelenésükkel keltenek feltűnést. A grafitszínű kinézet magára vonja a tekintetet és azonnal felkelti a figyelmet.
       A család minden erősítő tagjának előlapján látható új MG embléma ezüst felülete nem csupán az előlap dekorációja, hanem a már megszokott, a Marshall-ra jellemző "fekete, fehér és arany" színeket felváltva, az MG sorozat frissességét, modern hangulatát sugározza.
       A családnak jelenleg tizenhárom (13) tagja van - kilenc (9) kombó, egy (1) mikro Sack, egy (1) 100 W-os fej és két (2) 4x12”-os hangszóróval szerelt láda és mindez – a hordozható 2 W-os kombótól a 100 W-os Stack-ig – rendkívül kedvező, bárki által megfizethető áron.
       Az első tapasztalataink nagyon jók, egyértelműen javasoljuk mindenkinek ezeket az erősítőket otthoni, próbatermi használatra, a nagyobbakat pedig színpadra is.  A teljes választékról áttekintést kaphatunk a magyar Marshall oldalon.

Jim Marshall (1923 - 2012)

88 éves korában elhunyt Jim Marshall, a legendás Marshall erősítők atyja.

jim marshall

Telefon: (92) 560-036
 (30) 916-3050

Bevásárlókosár

 x 
A kosár üres

Bejelentkezés

Sennheiser

Sennheiser auth logo

Minősítés

Vallalhato Vallalkozaspecset

 

Ceginformáció megbizhatósági tanusitvány