Ön itt van: FőoldalHírek, újdonságokHangtechnika, stúdiótechnikaMikrofonok

A webshopban található termékek árai és elérhetőségi információi naponta változhatnak, ezért rendelés előtt egyeztetést javasolunk!

bitzenede banner

Earmaster6 kicsi

Válasszon a lehetőségekből!

Gyorshírek

Roxtone kábelek

Roxtone kabelek

Roxtone kábelek, csatlakozók és állványok a Syncopa kínálatában!
Az elmúlt hónapokban már sokan vásároltak belőlük, jók a mi tapasztalataink és a vásárlóink visszajelzései is!
20.03.09.


 

Sibelius kottagrafikai program

Sibelius logo uj

 

 

 

 

Az elmúlt időszakban nehézségeink voltak a Sibelius kottagrafikai program forgalmazásával kapcsolatban. Úgy tűnik, ezek megoldódnak, és ismét tudjuk forgalmazni a népszerű szoftvert. Az árlistánk még nem naprakész, de a  webshopban már megtalálhatók a legfontosabb tételek.
19.10.20.


Marshall Code frissítés

Marshall Code frissítés

 A Marshall Code erősítők tulajdonosainak nagy örömére ellészült egy komolyabb frissítés a CODE sorozathoz és a Gateway apphoz. Részletek.
19.07.08.


 

EarMaster7

Earmaster7 k  Alaposan átalakult és rengeteg dologban fejlődött kedvenc zenei képességfejlesztő szoftverünk, az EarMaster.
2017.11.22.


 

Segítünk a megfelelő mikrofon megtalálásában

AT Mikro kicsi Nem is olyan könnyű a megfelelő énekmikrofon kiválasztása! Nálunk mindig van lehetőség több modell összehasonlítására. Az Audio-Technica ismertetője pedig elmagyarázza a legfontosabb tudnivalókat.
17. 02. 21.


Új Scarlett hangkártyák

Scarlett 2ndgen kicsi  Megújult a Focusrite népszerű Scarlett USB hangkártya sorozata.  A fejlesztések részleteiről cikkünkben adunk részletesebb információkat.
16.06.19.


 

Axial - Roland hangszín könyvtár

Roland Axial

Megnyílt a Roland szintetizátorok hangszíntára. Az Axial egyelőre a Jupiter 50, 80, a Gaia és az Integra-7 számára tartalmaz vadiúj hangkönyvtárakat, de jó lenne, ha a régebbi modellekhez is elérhetővé tennék a patcheket.
2013.05.31.


 

Casio katalógus

Örömmel tesszük közzé a legfrissebb magyar nyelvű Casio hangszer katalógust.

A szép kivitelű prospektusban ismertetett hangszerek nagy része megtalálható az üzletünkben és így webshopunkban is. A gyár teljes hangszerválasztékának árait tartalmazza a Casio árlista.


 

Hogyan válasszunk mikrofont?

AT mikrofonvalaszto   A zenészvilágban gyakran még a tapasztalt öreg rókák számára is gondot okoz a megfelelő énekmikrofon kiválasztása. A gyártók rengeteg típusa sorakozik az üzletek polcain, sokakat megzavar a nagy bőség. 
    Mindig is azt szoktuk javasolni a vásárlóinknak, hogy jöjjenek el, általában 3-4 féle mikrofon kipróbálása után el tudják dönteni, hogy melyik modell lesz a számukra a legjobb. A lényeg itt a "számukra" szón van, hiszen nagyon kevés mikrofon van, ami mindenkinek azonnal optimális hangkaraktert ad a hangosításhoz vagy felvételhez. Másként fogalmazva azt is mondhatjuk, hogy nagyon kevés olyan ember van, akinek a hangja minden típusban egyformán jól érvényesül. A gyártók azért igyekeznek különféle tónusú mikrofonokat készíteni, hogy a választékukkal le lehessen fedni a legtöbb igényt. Nem csak műszaki értelemben, hanem az énekhangok és beszédhangok sokrétűsége tekintetében is. A Bitzenede blogon már több alkalommal is előkerült a téma, itt van például néhány bejegyzés, amelyeket elolvasásra javaslunk azoknak, akik vásárlásra készülnek.
    Az Audio-Technica most egy nagyon jó kis anyagot tett közzé, mely jól segít a termékiek közti eligazodásban. A tájékoztató itt olvasható el PDF formátumban.

Mikrofonok telefonokhoz profi alkalmazásokra

Az okostelefonokon számtalan alkalmazást futtathatunk. Sokan használják telefonjukat riportkészítésre is, azonban hiába van megfelelő minőséget produkáló rögzítő szoftverünk, a telefon beépített mikrofonja nem igazán alkalmas riporteri célokra. Ezen változtatott a RODE, amikor piacra dobta a SmartLav csíptetős mikrofonját, most pedig már kapható ennek fejlettebb verziója, a SmartLav+ is.

Rode SmartLavPlus

A SmartLav csíptetős mikrofon kb másfél éve jelent meg azzal a céllal, hogy egy egyszerű, költséghatékony de mégis jó minőségű eszközt nyújtson azon felhasználóknak akik iPhone vagy Android készülékükkel szeretnének audio anyagokat rögzíteni. A mikrofon nagy népszerűségre tett szert, de a RODE úgy gondolta így is ráfér egy kis fejlesztés és nem sokkal ezelőtt be is jelentették a SmartLav+ piacra lépését, ami felváltja az eredeti SmartLav-ot.

A SmartLav+ a következőkben változott meg az elődhöz képest:

  • kábelét kevlárral erősítették
  • kapszulája nagyobb érzékenység mellett kisebb zajú lett
  • TRRS csatlakozója egyértelmű színkódot kapott, hogy könnyebb legyen a párosítása a színkóddal ellátott SC adapter kábelekkel

A SmartLav+ egy olyan termék ami számtalan szituációban nagy segítség lehet a broadcast, pro és amatőr felhasználóknak egyaránt. Elsősorban interjúk készítésére, beszédhang felvételre ajánljuk, de bárkinek ott lapulhat a zsebében az okostelefon mellett. A SmartLav már kifutott termék, a SmartLav+ viszont már raktáron van, rendelhető, ára: 18.400 Ft bruttó.

Év elején hasznos kiegészítők láttak napvilágot a SmartLav mikrofonhoz, melyek ugyanúgy használhatók a SmartLav+ mikrofonnal is:

Rode SC3

 SC3: TRRS > TRS adapter kábel, mely lehetővé teszi, hogy a 4 pólusú TRRS csatlakozóval ellátott SmartLav+-t normál TRS aljzatba csatlakoztassuk. Azaz ennek az adapternek a segítségével a SmartLav+ nem csak telefonokhoz, de minden olyan rögzítőhöz csatlakoztatható, melynek 3.5mm kis jack aljzata van és képes plug-on feszültséget biztosítani a mikrofonnak (2-5V). Az átalakító ára: 3.490 Ft bruttó.

Rode SC6

 

SC6: kettős TRRS és fejhallgató adapter, mely alkalmas egyidejűleg két SmartLav+ és egy fejhallgató iPhone és Android okos telefonokhoz történő csatlakoztatásra. Az SC6 segítségével két különböző hangforrást tudunk egyidejűleg rögzíteni és a fejhallgató kimeneten monitorozni. Az ára: 3.990 Ft bruttó.Az SC6 átalakító két darab SmartLav+ mikrofonnal tökéletes riporteri eszköz!​

​Lav-Headset: Új kiegészítő, de már raktárról kapható a Lav-Headset fejpánt sorozat. Ezzel a fejpánttal a SmartLav+ és a Lavalier mikrofonokat fejmikrofonná lehet alakítani. A fejpánt kábelvezetővel rendelkezik és három méretben kapható, hogy mindenki megtalálj a számára legkényelmesebb viseletet:

Jr. (kicsi): gyerek méret, 13 éves korig ajánlott
M (közepes): fiatalok és fiatal felnőttek számára
L (nagy): felnőttek számára

 

LD Systems csereakció

Nagyjából Magyarországon is lezajlott más a digitális átállás, vagyis a televíziós műsorszórás átköltözött a digitális rendszerre. Ezzel összefüggésben, illetve bizonyos más okok miatt is (pl. az LTE mobilkommunikációra való áttérés miatt) az elmúlt években jelentősen megváltoztak a vezetéknélküli mikrofonok használatának feltételei. Az új helyzetre való áttérésről többször is írtunk már, például az Audio-Technica csereakciója kapcsán. 
A hazai felhasználók jelentős része még csak mostanában szembesült a helyzettel. Sokan azt hitték, meghibásodott a mikrofonrendszerük, pedig "csak" annyi történt, hogy az addig használt sávban már nem működtethető az adó. A helyzet ráadásul területenként erősen eltérő, így az is gyakran megesik, hogy sokfelé fellépő művészek bosszankodnak, mert néhány helyen nem tudják használni készülékeiket.
Mit is lehet tenni ebben a helyzetben?
Először is, mi az ügyfeleink részére segítünk eligazodni a frekvenciahasználati szabályok nem mindig teljesen áttekinthető útvesztőjében. Viszonylag rövid vizsgálódás után meg tudjuk mondani, hogy egy adott készülék megfelel-e az új rendszer követelményeinek, esetleg megfelelő csatorna választásával használható lehet még, vagy teljességgel lehetetlen az üzembiztos működtetés. Ne felejtsük el, hogy nem csak arról van szó, hogy minket zavar a digitális tv, hanem a mi készülékünk is zavarhatja  műsorszóró adók vételét.
Amennyiben a régi készülék nem felel meg, akkor kell eldönteni, hogy milyen lehetőségek jöhetnek szóba. A nagy gyártók (AKG, Shure, Beyerdynamic, Audio-Technica, Sennheiser, Monacor, stb) választékából biztosan fogunk tudni ajánlani jó minőségű és üzembiztos modelleket. A választásnál elég sok szempontot kell mérlegelni, mi ebben is természetesen segítünk.
Az LD Systems legújabb csereakciója komoly lökést adhat azoknak, akik hezitálnak azon, hogy lecseréljék-e a régi vezetéknélküli mikrofon- vagy fülmonitor rendszerüket. A 2014. november végéig élő kedvezményes csere lehetőséget a Syncopa vásárlói is igénybe vehetik, várunk tehát minden érdklődőt.
A lényeg: minden drótnélküli problémára tudunk megoldást ajánlani!

A legfontosabb információk az alábbi poszteren láthatók, a részleteket pedig megbeszéljük!


LD csereakcio 

Roncsprémium akció V2

 

Manapság igencsak elterjedten használunk vezetéknélküli mikrofonokat. A drót hiányában könnyen lehet mozogni, sokszor akadályt képez a kábel nem csak nekünk, hanem mások számára is. Színházakban, koncerteken, iskolákban, templomokban, karaoke bárokban és még millió helyen használják a kényelmes és praktikus drót nélküli rendszereket. Tavaly azonban kitört a para országszerte, amikor kiderült, hogy a hazánkban ilyen célokra használt frekvenciasávok egy részét a digitális műsorszórás elterjedése, illetve az új G4 (LTE) mobilkommunikáció részére kell átadni.
 Az Audio-Technica hazai képviselete kitalálta, hogy segítséget nyújt azok számára, akiknek az új rendszer miatt nem lesz üzemképes a jövőben a meglevő vezetéknélküli rendszerük. Tavasszal már volt egy ilyen akció, most pedig a jelenlegi helyzethez aktualizált verzióval álltak elő. Természetesen mi is biztosítjuk a lehetőséget a vásárlóink számára, hogy részt vegyenek a cserében. Bármilyen márkájú is legyen a készülékük, reális áron beszámítják azt egy újonnan vásárolandó AT vezetéknélküli mikrofonba. Azt, hogy kit, hogyan és mikor érinthet a változás, azt ebből a dokumentumból  tudhatják meg az érintettek. Az AT képviseletet azért is elismerés illeti, hogy összeállította ezt az anyagot, melyből végre egyértelműen kiderülnek a tudnivalók. A csereakció részleteit pedig ez a szórólap tartalmazza. Üzletileg ez számunkra sem nagy biznisz, jó esetben megtérülnek a kavarással járó költségeink, viszont mindenképpen szeretnénk ügyfeleink számára biztosítani ezt a kiváló lehetőséget. Az akció 2012. szeptember 1.  és 2012. december 31. között él.
A történetről részletesebben is írtunk a Bitzenede blogban, ahol a vezetéknélküli mikrofonok használatával kapcsolatos dolgokról több más bejegyzést is lehet még találni.

AKG WMS40 mini

Jött - látott - győzött

   A vezetéknélküli mikrofonok piacán elég nagy átrendeződésnek lehetünk tanúi. A megváltozott frekvenciagazdálkodási szabályoknak megfelelően számos korábbi rendszer részben vagy egészben használhatatlanná válik pár hónapon, éven belül. A kérdésről a Bitzenedében jelent meg egy kis összefoglalás. A  cikkben arra próbálunk megoldást találni, hogy miként érdemes továbblépni az újonnan előálló helyzetben. A gyártók sok frekvenciás, komolyabb kategóriájú és persze drágább rendszereinél kevesebb lesz a probléma. Sokan használnak azonban olcsó, egyszerű rendszereket.  Az AKG WMS mini szériája számukra kínál alternatívát, illetve azoknak, akik épp most tervezik új drótnélküli mikrofonok vásárlását, és nem szánnak rá túl sok pénzt, de alapvető elvárásuk, hogy a rendszer kompatibilis legyen a most életbe lépő új szabályzásokkal. 
    Az új család legfeltűnőbb része a picike vevőegység. Nem véletlenül nevezik tehát "MINI"-nek a rendszert. Manapság persze egyáltalán nem gond egy UHF vevőkészüléket belerakni egy kicsi dobozba, ez a tény egyáltalán nem befolyásolja a beépített rendszer minőségét. Alig pár hónapja kerültek forgalomba ezek a készülékek, de a kedvező árfekvés miatt máris jó párat eladtunk ,és nagyon pozitív visszajelzéseket kaptunk a felhasználóktól. Az adó egység is hasonlóan jó minőségű, megbízható, és az árkategóriájában az egyik legjobb hangú kapszulát tartalmazza. Ki kell emelni azt is, hogy az elemfogyasztás rendkívül takarékos, a gyár által emlegetett 30 órás üzemidő nem kamu.
     A rendszer többféle kivitelben is megvásárolható. A képen látható kézimikrofonos vocal szeten kívül létezik instrumental rendszer is, melyhez kézi adó helyett egy zsebadót kapunk és egy csatlakozó kábelt, gitárba dugható jackdugós véggel. Bár klipszmikrofonos vagy fejmikrofonos összeállítást nem készített az AKG, ez egyáltalán nem probléma, mert a PT40 mini zsebadó úgy van kialakítva, hogy tudja fogadni az AKG általánosan használt csíptetős és fejpántos mikrofonjait, meg a hasonló kialakítású kis hangszer mikrofonokat is. A kéziadós és a zsebadós rendszer is megvásárolható iker kivitelben is. Így kevesebb dobozzal, adapterrel és vezetékkel kell bajlódni, amikor az ember üzembe helyez  egy rendszert. A teljes választék megtekinthető az AKG oldalán, és megvásárolható az üzletben vagy a webshopunkban.

Telefon: (92) 560-036
 (30) 916-3050

Bevásárlókosár

 x 
A kosár üres

Bejelentkezés

Sennheiser

Sennheiser auth logo

Minősítés

Vallalhato Vallalkozaspecset

 

Ceginformáció megbizhatósági tanusitvány