Ön itt van: FőoldalHírek, újdonságokZenei számítógépes rendszerek, szoftverekHangkártyákJobb, gyorsabb, egyszerűbb

A webshopban található termékek árai és elérhetőségi információi naponta változhatnak, ezért rendelés előtt egyeztetést javasolunk!

Válasszon a lehetőségekből!

Gyártók listája


Jobb, gyorsabb, egyszerűbb

Már kapható a Focusrite új Scarlett hangkártya szériája

Scarlett 2ndGen

Az elmúlt évek során nálunk az üzletben egyértelműen a Focusrite Scarlett hangkártyái voltak a legnépszerűbbek. A kis piros dobozok jöttek, láttak és győztek. Mi lehetett a sikerük oka? Valószínűleg az, hogy amit a gyártó bevállalt a dokumentációiban, annak a Scarlett széria tagja tökéletesen meg is feleltek. Jó hangminőséget, praktikus kialakítást, egyszerű kezelhetőséget  ígértek, driver és installációs parák nélkül, és ez - legalábbis PC vonalon - tökéletesen teljesült is. A készülékek ára is nagyon rendben volt, és most már, több éves tapasztalat birtokában azt is elmondhatjuk, hogy nagyon megbízhatónak bizonyultak ezek a hangkártyák. Az elenyésző arányú meghibásodás sem gyártási probléma miatt következett be, hanem külső okok, például a rákapcsolt készülék hibája miatt.
A gyár azonban a felgyülemlett tapasztalatok és a felhasználói visszajelzések birtokában még tovább tökéletesítette a szériát, és most kiadta a második generációs (2nd Gen) Scarlett hangkártyákat. Az új modellek külsőleg is kissé eltérnek a korábbiaktól, például vannak méret és dizájnbeli eltérések, új forgatógombok, de a megszokott külső azért visszaköszön. Sokkal lényegesebbek ennél azonban az elektronikát érintő fejlesztések. Először is, valamennyi eszköz A/D és D/A konverterei működhetnek immáron 192 kHz-es mintavételi frekvenciával is. Nagyon lényeges, hogy bár megfelelően beállított számítógépeken eddig is alacsony késéssel lehetett dolgozni, a megújult Scarlett hangkártyákra még alacsonyabb, akár 2,74 ms roundtrip latencyt ígér a gyár. Megújultak a mikrofon előfokok is, még nagyobb bemeneti dinamikát és még kisebb zajt eredményezve. A hangszer előfokok is jóval nagyobb jelszintet képesek feldolgozni, mint a korábbiak, így nem okozhatnak problémát például az extrém nagy jelszintet produkáló gitár pickupok sem.
Változott némileg a körítésként kapott szoftver csomag is. Alapvető újdonság, hogy már a fejlesztés során is együttműködtek az AVID-dal, így mindenben Pro Tools kompatibilissá formálva a hangkártyákat. A letölthető csomag tartalmaz egy  Pro Tools First | First Focusrite Creative Pack csomagot is, így rendelkezésre áll egy DAW szoftver is sok hasznos kiegészítővel, tehát azonnal el lehet kezdeni a munkát. Továbbra is jár az eszközök mellé a népszerű Ableton Live Lite is, továbbá értékes további pluginok és 2 GByte letölthető sampling kollekció.

Az új Scarlett hangkártyákat jó szívvel javasoljuk mindenkinek, aki kisebb-nagyobb stúdiójába jó minőségű, megbízható, korszerű, ugyanakkor megfizethető árú hangkártyát keres. A sorozat a legkisebb "Solo"-tól a nagyon sok ki- és bejáratot tartalmazó 18i20-ig több modellből áll, érdemes áttekinteni a választékot, mert mindenki megtalálhatja a konkrét igényeihez passzoló darabot közülük. 
Vásárlás előtt a maglevő számítógépet szívesen megvizsgáljuk, hogy megfelel-e hangkártyák és a használni kívánt szoftverek által támasztott követelményeknek, és igény esetén elvégezzük a szükséges beállításokat, esetleges hardver módosításokat is.    

Az új hangkártyák részletes infókkal már megtalálhatók a webshopunkban!

Telefon: (92) 560-036
 (30) 916-3050

Bevásárlókosár

 x 
A kosár üres

Sennheiser

Sennheiser auth logo

Minősítés

Vallalhato Vallalkozaspecset

 

Ceginformáció megbizhatósági tanusitvány