Ön itt van: FőoldalHírek, újdonságokZenei számítógépes rendszerek, szoftverekZenei szoftverek

A webshopban található termékek árai és elérhetőségi információi naponta változhatnak, ezért rendelés előtt egyeztetést javasolunk!

Válasszon a lehetőségekből!

Gyorshírek

Roxtone kábelek

Roxtone kabelek

Roxtone kábelek, csatlakozók és állványok a Syncopa kínálatában!
Az elmúlt hónapokban már sokan vásároltak belőlük, jók a mi tapasztalataink és a vásárlóink visszajelzései is!
20.03.09.


 

Sibelius kottagrafikai program

Sibelius logo uj

 

 

 

 

Az elmúlt időszakban nehézségeink voltak a Sibelius kottagrafikai program forgalmazásával kapcsolatban. Úgy tűnik, ezek megoldódnak, és ismét tudjuk forgalmazni a népszerű szoftvert. Az árlistánk még nem naprakész, de a  webshopban már megtalálhatók a legfontosabb tételek.
19.10.20.


Marshall Code frissítés

Marshall Code frissítés

 A Marshall Code erősítők tulajdonosainak nagy örömére ellészült egy komolyabb frissítés a CODE sorozathoz és a Gateway apphoz. Részletek.
19.07.08.


 

EarMaster7

Earmaster7 k  Alaposan átalakult és rengeteg dologban fejlődött kedvenc zenei képességfejlesztő szoftverünk, az EarMaster.
2017.11.22.


 

Segítünk a megfelelő mikrofon megtalálásában

AT Mikro kicsi Nem is olyan könnyű a megfelelő énekmikrofon kiválasztása! Nálunk mindig van lehetőség több modell összehasonlítására. Az Audio-Technica ismertetője pedig elmagyarázza a legfontosabb tudnivalókat.
17. 02. 21.


Új Scarlett hangkártyák

Scarlett 2ndgen kicsi  Megújult a Focusrite népszerű Scarlett USB hangkártya sorozata.  A fejlesztések részleteiről cikkünkben adunk részletesebb információkat.
16.06.19.


 

Axial - Roland hangszín könyvtár

Roland Axial

Megnyílt a Roland szintetizátorok hangszíntára. Az Axial egyelőre a Jupiter 50, 80, a Gaia és az Integra-7 számára tartalmaz vadiúj hangkönyvtárakat, de jó lenne, ha a régebbi modellekhez is elérhetővé tennék a patcheket.
2013.05.31.


 

Casio katalógus

Örömmel tesszük közzé a legfrissebb magyar nyelvű Casio hangszer katalógust.

A szép kivitelű prospektusban ismertetett hangszerek nagy része megtalálható az üzletünkben és így webshopunkban is. A gyár teljes hangszerválasztékának árait tartalmazza a Casio árlista.


 

Gyártók listája


Itt az Earmaster 7!

Nagyobb. Erősebb. Szebb.

Earmaster7

Megjelent a népszerű zenei hallásfejlesztő szoftver, az EarMaster legújabb, 7-es verziója. A fejlesztők végigmentek a korábbi EarMasteren, és alaposan átgyúrtak mindent, amit akár technikai, akár pedagógiai szempontból nem találtak eléggé jónak. Az új szoftverben számos jellemzőt találunk. Teljesen átalakult a grafikus kezelőfelület, de ezen túlmenően is izgalmas újdonságokkal bővítették az eddig is rendkívül sokoldalú programot:

 • Új interaktív kurzus kezdőknek, mely teljesen felöleli a zeneelmélet alapjait
 • Újratervezett on-screen hangszerek (zongora, gitár, nagybőgő, hegedű, cselló, bendzsó, stb.)
 • Új, fejlettebb hangérzékelő algoritmus
 • Új tartalom-érzékeny segítő rendszer
 • Új statisztikai eszköz
 • Megújult Általános workshopok
 • Megújult Jazz workshopok
 • Új intuitív mikrofon tesztelő segéd
 • Megújult lecke ismertető képernyő
 • Új, "üzenetrögzítő" üzemmód a dallam visszaéneklés és a ritmus tapsolás gyakorlatokhoz
 • Új tempó presetek
 • Retina és full screen módok Mac környezetben
 • Új hangszeres profilok
 • A "motorház tető alatti" fejlesztések százai javítják a program használati értékét.

Teljesen új, hogy az EarMaster 7 alapfunkcióiban INGYENESEN is használható, így a letöltést követően egyszerű gyakorlásra máris bevethető, időkorlát nélkül.
Természetesen a zenetanulók és a zenészek ki szeretnék használni a teljes eszköztárat, így a program továbbra is megvásárolható nálunk adathordozón is, a szokásos áron és a szokásos licenszelési megoldásokkal, illetve az iskolák számára is tudjuk adni a speciálisan nekik szánt licensz csomagokat. 

A 7-es verziók elérhetők a webshopunkban is:

EarMaster PRO 7

EarMaster PRO7 Family Pack

 

Sibelius - újra

SIbelius cimkep

A Sibelius forgalmazásával nagyon régóta foglalkozik a Syncopa. Az elmúlt évtizedekben elsősorban iskolák, felsőoktatási intézmények számára értékesítettünk ebből a népszerű kottaszerkesztő szoftverből. Miért is vált ennyire kedveltté a Sibelius a profi kottaszerkesztők körében? Valószínűleg azért, mert azon kívül, hogy zenei szempontból szinte minden igényt kielégít, megfelel a mai kor kiadványszerkesztéssel kapcsolatos követelményeinek is. Szerkesztési funkcióiban rendkívül fejlett és rugalmas, így a legegyszerűbb "zenei munkához való" gyors kottáktól a nyomdához előkészített reprezentatív anyagokig minden megoldható vele. A munkamódszer gyors és hatékony. Az utóbbi időben rendkívül sokat fejlődtek a zenei beviteli lehetőségek is, nem beszélve arról, hogy az AVID cégcsoporthoz kapcsolódást követően kapott egy beépített profi hangkeltő rendszert is a szoftver, így a kottákat, partitúrákat igen jó hangminőségben tudjuk hangzó anyagként is ellenőrizni. A Sibeliust alkalmassá tették a legújabb processzorokkal felszerelt számítógépeken való használatra is, és természetesen kompatibilis az aktuális operációs rendszerekkel PC-n és Macen egyaránt. Megszületett a 64 bites verzió is, ami törvényszerű volt, hiszen a zenei számítógépek már nagyrészt 64 bites futtatási környezetben dolgoznak. Ki kell emelnünk a programhoz opcióként megvásárolható Photoscore és Audioscore programokat is. A Photoscore előnyeit már jól ismeri a zenész világ. Az Audioscore pedig akusztikus hangforrásból (tehát nem MIDI-ről) beadott hangokból, vagy akár énekből készíti el a kottázáshoz szükséges alapanyagot.

Az AVID új licenszelési rendszere eltér a korábbiaktól. Kérjük, rendelés előtt egyeztessenek velünk a feltételekről!

Árlistánk tartalmazza az aktuális árakat és az oktatási kedvezményeket is.  A számítógépekkel, rendszerekkel szemben támasztott igénnyel kapcsolatban szívesen segítünk vásárlóinknak. Szokásunkhoz híven komplett zenei (stúdió) számítógépet is konfigurálunk, ha erre igény merül fel.

A webshopban már megtalálhatók a legkeresettebb verziók, de az árlistában található többi változat is rendelhető.

AVID a Syncopa hangszerboltban

ProToolsStudioA Pro Tools stúdiószoftvert valószínűleg egy zenész számára sem kell bemutatnunk, hiszen ez volt az első professzionális hangrögzítő és szerkesztő program, mely kiváltotta a hagyományos soksávos analóg magnókat a stúdiókból, megnyitva a digitális stúdiózás új világát. A Pro Tools rendszer az évek során számos változáson ment át, manapság a 11. verziója van forgalomban. Korábban a Pro Tools egyben a méregdrága stúdióberendezések szinonímája is volt, mivel a szoftver futtatásához különleges számítógép, és kifejezetten hozzá való hardver kellett. Mára a termékskála nagyon erősen kibővült és kinyílt. Változatlanul jelen vannak a professzionális stúdiókat kiszolgáló rendszerek, ám ezek ára a korábbiak töredékére csökkent. A korábban kifejezetten Mac/OS/OSX platformon futó rendszer elérhető lett PC/Windows környezetre is, ami óriási nyitást jelentett. Megjelentek továbbá a kisebb stúdiók és házi stúdiók, zeneszerkesztéssel foglalkozó hobbisták részére is egyszerűbb és olcsóbb változatok is. Nagyon lényeges, hogy a koncepció, a kezelőfelület lényeges elemei maradtak az olcsóbb verziókban is, és természetesen adott a projekt szintű kompatibilitás felfelé, tehát a kisebb rendszereken elkészített alapanyagokat bevihetjük vagy elküldhetjük a nagy stúdiókba, ahol mindenféle konverzió és plusz munka nélkül azonnal dolgozhatnak velük a szakemberek. 
AVID logoA Pro Tools számos szoftverrel és hardverrel együtt az AVID termékskálájába tartozik bele. Az AVID idén piacra dobta a Fast Track nevű kis mobil audio interfészeket, és van egy komolyabb USB-s interfész is, az Mbox, melynek legújabb verziója is , az említett Fast Track interfészekkel együtt Pro Tools Express programmal ellátva kapható. Azonnal egy működő stúdiót birtokolhatunk tehát, ha ezek közül vásárolunk. A Fast Track Solo és a Duo általános mobil felvételekhez, házi stúdiós munkákhoz ideális, az Mbox minőségét és szolgáltatásait tekintve már egy magasabb kategóriát jelent.
avid mbox szoftverA Fast Track Solo, a Fast Track Duo és az Mbox esetében nagyon brutális bevezető akciót indítunk. Arra szeretnénk mindenkit ösztönözni, hogy ha jó minőségű felvételt szeretne profi, legális rendszeren készíteni, akkor vásárolja meg nyugodtan és nagyon olcsón most ezeket a nagyon sok referenciával bíró rendszereket, ahelyett, hogy mindenféle provizórikusan összeválogatott hangkártyával és tört szoftverrel bosszankodna nagyon sokat a tényleges alkotómunka helyett. Amúgy az említett interfészek mind kiválóan működnek ASIO-s környezetben is, tehát ha valaki eddig Cubase-zel, Nuendoval, Sonarral vagy hasonló DAW szoftverrel dolgozott, akkor lehetőség van arra is, hogy több rendszert is üzemeltessen azonos gépen. Az ezzel kapcsolatos technikai jellegű kérdésekre természetesen szívesen adunk választ, épp úgy, mint bármely, számítógépes stúdió kialakításra, fejlesztésre vonatkozó kérdésre. 

Bevezető akciós ajánlataink:

A Pro Tools szoftverek összehasonlító táblázatát a gyár oldalán találjuk meg.

AVID árlistánk tartalmazza a többi terméket, a kiegészítőket, és az oktatási kedvezménnyel igényelhető árakat is.

A Cubase és a Windows 8

Windows8Amikor a Microsoft kihoz egy újabb Windows verziót, akkor mindig megindulnak a találgatások és a parázások a zenész és stúdiós körökben, hogy akkor mi lesz a meglevő szoftvereinkkel, tudjuk-e a továbbiakban használni, illetve hogyan befolyásolja az új operációs rendszer a megszokott munkamenetünket. A nyár folyamán már elérhetővé vált a Windows 8 tesztverziója, és el is indultak a különféle véleményezések zenei oldalakon. Mi most kivételesen nem csináltunk Windows 8 tesztgépet, és ennek két oka van. Az egyik az, hogy a Windows 7-en az új szoftverek tökéletesen működnek, a legtöbb gyártó és fejlesztő még épp csak letette az asztalra a Windows 7-tel teljesen kompatibilis szoftvereit és hardver drivereit. A másik ok, hogy igencsak elfoglaltak voltunk a nyáron, példának okáért épp az új weboldal faragása miatt is. Mostanság szerettünk volna egy alapos tesztelést megejteni. A Steinberg azonban megelőzött bennünket. Közleményükben az áll, hogy a Cubase 6.5 és a Nuendo 5.5 is teljesen kompatibilis a Windows 8-cal. Vagyis ugyanazokat a beállításokat és optimalizálásokat lehet és kell használni, mint a régi környezetben, és akkor hibátlanul futnak a rendszereink továbbra is. Mindössze annyi teendőnk lehet, hogy ha más okból korábban nem telepítettük volna, akkor most a Cubase installációkor fel fog kéredkezni a gépre a Microsoft .NET Framework 3.5-ös verziója, ezt engedni kell. A hardverek kérdése már egy másik ügy. Most ismét meg kell majd győződnünk a gyártók oldaláról, hogy adott hangkártyánkhoz, kontrollerünkhöz létezik-e megfelelő Win8 driver? Fordítsunk arra is figyelmet, hogy a driverek esetében 32 és a 64 bites verziók is léteznek, és nem biztos, hogy pont az rendelkezésre áll, mint ami számunkra szükséges.
Az mindenképpen biztató, hogy a Windows 8 kompatibilitással nem kell az új Steinberg programok esetében bajlódni. Ne feledkezzünk meg persze a pluginekről sem! A tapasztalat azt mutatja, hogy minden operációs rendszer váltást követően "lemorzsolódnak" bizonyos korábbi pluginek. A mi javaslatunk egyelőre az, hogy akinek valamilyen okból nem muszáj, az ne nagyon váltson még a 7-ről 8-ra a zenei számítógépén. Várható, hogy rövid időn belül a többi zenei szoftveres cég, na meg  a hangkártyák és keyboardok gyártói is közzéteszik állásfoglalásukat. Ezekre érdemes odafigyelni, mert egy nem eléggé átgondolt operációs rendszer váltás nagy kavarodást okozhat a zenei rendszerünkben, és persze a pénztárcánkban is.
A magunk részéről annyit tudunk ígérni, hogy hamarosan nekiállunk tesztelni mi is a Windows 8-at, például megnézzük, hogy az általunk a Windows 7-re kidolgozott zenei rendszer optimalizálások minden szempontból jók-e, meg egyáltalán, szokni kell az új felületet. A témát tehát követni fogjuk.

Akciós vírusvédelem - zenei gépekre is

Eset SmartSecurityA zenére befogott Windows alapú gépek vírusvédelme külön megérne egy misét. A rendszergazdák és IT guruk egymás között jó nagyokat vitatkoznak arról, hogy melyik vírusvédelmi program a leghatékonyabb, de amikor szóba kerülnek a komoly zeneszerkesztő és DAW alkalmazásokra speciálisan beállított pécék, akkor rendszerint tanácstalanul néznek, vagy a vállukat vonogatják. Némelyek azt mondják, hogy mindegy, melyik rendszert telepítjük a zenei gépekre, ugyanazok a szempontok érvényesülnek, mint a mezei pécék esetében. Pedig nem.
A dolog persze rendszerint úgy kezdődik, hogy amikor nálunk valaki zenei gépet rendel, önmegtartóztatási fogadalmat tesz. Megígéri, hogy soha nem megy fel a géppel a netre, nem kalózkodik, nem használ fájlcserélőt, nem töltöget tört progikat, így aztán nem lesz semmi szüksége vírusvédelemre, ami csak akadályozná a munkában és fogja a gépet. Pár hét múlva látjuk aztán az összeborult Windowst, a gépen fröcsögnek a vírusok, szóval nem jött össze a dolog. Amúgy is nagyon nehéz netkapcsolat nélkül a zenei programokat rendesen használni, hiszen szinte minden gyártó feltételezi, hogy a gépek azonnal elérik a regisztrációhoz és a különféle frissítésekhez, ellenőrzésekhez a szervereiket. Mi azt szoktuk javasolni, hogy megfontolt, tudatos net használat mellett nem lehet gond. Ehhez azonban nagyon fontos egy megbízható vírusvédelem. Ki is próbáltunk szinte minden közismert vírusvédelmi rendszert. Anélkül, hogy részletesen beszámolnánk a tapasztalatokról, röviden elmondjuk a konklúziót. Védelmi hatékonyság és az adatbázisok naprakész frissítése szempontjából nagy különbségeket figyeltünk meg. Maradt 3-4 olyan szoftver, melyeket elég hatékonynak minősítettünk, és úgy véltük, hogy a gyakran zavarosban pecázó zeneszerkesztő emberek fokozott igényeit is képesek kielégíteni. Igen ám, de az igazán jól szuperáló vírusirtók a Cubase-re optimalizált gépeinken zug aktivitásokat eredményeztek, melyek irodai vagy egyéb alkalmazások esetén senkit sem zavartak volna, azonban a zenére belőtt Windows alatt elrontották az optimalizálást. Tudjuk, hogy ilyenkor jönnek a váratlan recsegések, a szinkron hibák, az ugráló CPU indikátor, rossz esetben a fagyás. 
Azért választottuk az ESET NOD32, illetve Smart Security programokat, mert ezek elég hatékonyak, kellően jól frissülnek, és általában nem okoznak gondot akkor sem, ha például egy Cubase munkamenet alatt bekapcsolva felejtjük őket. Mert azt javasoljuk, hogy Cubase vagy Nuendo használat közben legyen kikapcsolva a védelem. Közben persze ne legyen semmiféle netkapcsolat vagy fájltranszfer, ne adjunk módot a kártevők bekerülésére. Viszont amikor nem a rögzítés vagy a keverés kényes stádiumaiban vagyunk, akár be is kapcsolhatjuk a védelmet. Például ha plugineket töltögetünk vagy mintákat hozunk át, akkor feltétlenül javasolt a védelem. Az ESET említett szoftvereiben az a pláne, hogy kikapcsolt állapotban nem túrják szét a zenére optimalizált gép jól belőtt időzítéseit, míg más programoknál deaktivált védelem mellett is találtunk kiszámíthatatlan időpontokban megjelenő aktivitást, mert a rezidens rész ilyenkor is dolgozik valamit, nem egyszer nagyon keményen igénybe véve a processzort.

Zenei gépekre tehát mi elsősorban a NOD32-t szoktuk javasolni, de a Smart Security is természetesen jó. Utóbbi több védelmi funkciót tud, mint a NOD, de ezért valamivel drágább is. Most viszont nagyszerű akciót kínálunk: 

3 számítógépre érvényes ESET Smart Security Home Edition licenc vásárolható 1 felhasználós licenc áráért.

A kedvezmény december 4-től 21-ig, új, 1 éves, teljes árú ESET Smart Security Home Edition szoftver vásárlása esetén érvényes és más kedvezményekkel (pl. diákkedvezmény, megújítási kedvezmény, stb.) nem vonható össze.

Az akció időtartama alatt a termék így 36560 Ft végfelhasználói ár helyett 17260 Ft-ért vásárolható meg nálunk. A legtöbb családban úgyis több gép van, és ha van a stúdiógépünkön kívül még egy "normál" PC meg egy laptop, akkor máris bőven indokolt a teljes körű védelmet olcsón megvásárolni. Ennyi pénzért egy évig biztosak lehetünk abban, hogy nem csak értékes zenei anyagaink maradnak békében a rusnya vírusok támadásaitól, hanem a többi gépet sem kell vírusmentesítésre és "újrarakásra" szervizbe hurcolni.

A szoftverről részletesen az ESET oldalán lehet tájékozódni.

Telefon: (92) 560-036
 (30) 916-3050

Bevásárlókosár

 x 
A kosár üres

Kiemelt termékek

Sennheiser

Sennheiser auth logo

Minősítés

Vallalhato Vallalkozaspecset

 

Ceginformáció megbizhatósági tanusitvány