Ön itt van: FőoldalHírek, újdonságokHangszerekÜtős hangszerekDobfelszerelések

A webshopban található termékek árai és elérhetőségi információi naponta változhatnak, ezért rendelés előtt egyeztetést javasolunk!

bitzenede banner

Earmaster6 kicsi

Válasszon a lehetőségekből!

Gyorshírek

Roxtone kábelek

Roxtone kabelek

Roxtone kábelek, csatlakozók és állványok a Syncopa kínálatában!
Az elmúlt hónapokban már sokan vásároltak belőlük, jók a mi tapasztalataink és a vásárlóink visszajelzései is!
20.03.09.


 

Sibelius kottagrafikai program

Sibelius logo uj

 

 

 

 

Az elmúlt időszakban nehézségeink voltak a Sibelius kottagrafikai program forgalmazásával kapcsolatban. Úgy tűnik, ezek megoldódnak, és ismét tudjuk forgalmazni a népszerű szoftvert. Az árlistánk még nem naprakész, de a  webshopban már megtalálhatók a legfontosabb tételek.
19.10.20.


Marshall Code frissítés

Marshall Code frissítés

 A Marshall Code erősítők tulajdonosainak nagy örömére ellészült egy komolyabb frissítés a CODE sorozathoz és a Gateway apphoz. Részletek.
19.07.08.


 

EarMaster7

Earmaster7 k  Alaposan átalakult és rengeteg dologban fejlődött kedvenc zenei képességfejlesztő szoftverünk, az EarMaster.
2017.11.22.


 

Segítünk a megfelelő mikrofon megtalálásában

AT Mikro kicsi Nem is olyan könnyű a megfelelő énekmikrofon kiválasztása! Nálunk mindig van lehetőség több modell összehasonlítására. Az Audio-Technica ismertetője pedig elmagyarázza a legfontosabb tudnivalókat.
17. 02. 21.


Új Scarlett hangkártyák

Scarlett 2ndgen kicsi  Megújult a Focusrite népszerű Scarlett USB hangkártya sorozata.  A fejlesztések részleteiről cikkünkben adunk részletesebb információkat.
16.06.19.


 

Axial - Roland hangszín könyvtár

Roland Axial

Megnyílt a Roland szintetizátorok hangszíntára. Az Axial egyelőre a Jupiter 50, 80, a Gaia és az Integra-7 számára tartalmaz vadiúj hangkönyvtárakat, de jó lenne, ha a régebbi modellekhez is elérhetővé tennék a patcheket.
2013.05.31.


 

Casio katalógus

Örömmel tesszük közzé a legfrissebb magyar nyelvű Casio hangszer katalógust.

A szép kivitelű prospektusban ismertetett hangszerek nagy része megtalálható az üzletünkben és így webshopunkban is. A gyár teljes hangszerválasztékának árait tartalmazza a Casio árlista.


 

Dobfelszerelések gyerekeknek

Karácsony táján mindig megélénkül a gyerekdobok iránti érdeklődés. A szülők szinte mindig ezzel a bevezetővel érkeznek: "Úgy tűnik, hogy a kisfiam (kislányom) érdeklődik a dobolás iránt. Nem tudom, hogy ez mennyire komoly, mikor unja esetleg majd meg, ezért valami nagyon olcsó felszerelést szeretnék csak egyelőre!"
Szegény szülők persze láthattak már a bevásárlóközpontok és multi áruházak karácsonyi forgatagában 10-20 ezer forint árfekvésben dobszerkónak látszó valamit, de laikusként nyilván nem tudták megítélni, hogy az mire is jó. Nos, a játékboltokban kapható dobfelszerelések legnagyobb része csak kellék, díszlet. Amint a Barbi baba tűzhelyén nem lehet rendes ételt készíteni, úgy a játék dob sem zenélésre vagy tanulásra való, hanem játékra, poénkodásra. A helyzetet bonyolítja, hogy néha még a hangszerbolti áruk közé is bekeverednek a játék kategóriánál már komolyabb, de igazi dobolásra alkalmatlan dobok. Ezek árban már elég borsosak, kivitelük azonban többnyire pocsék, egy valamire való gyerek igen gyorsan szétveri őket. Ráadásul nem lehet úgy beállítani őket, mint ahogy igazi doboláshoz, illetve a tanuláshoz jók legyenek.
A gyerekek számára gyártott dobszerkókhoz ugyanolyan gondosan megmunkált dobtestek és hardverek, szabvány méretű dobbőrök kellenek, mint a normál méretűekhez, csak általában kisebb testeket használnak, hogy a 8 - 10 - 12 éves gyerekek kényelmesen el tudjanak érni mindent. Nagyobb gyerekek számára pedig gyakran olcsóbb megoldás egy "rendes" dobfelszerelés megvásárlása, például 20"-os lábdobbal.   
Alábbi ajánlatunkban igazi dobot kínálunk gyerekeknek. Ha egy gyerek komolyan érdeklődik az ütős hangszerek iránt, akkor ennél jobb karácsonyi ajándékot ki sem lehetne találni az ő számára.

Gyerekdob

Összecsukható dobszerkó

Roland TD4KP kA Roland feltalálta a fedőn a pupot. Megalkották az összecsukható és hordozható V-Drum rendszert. Mint tudjuk, a dobosok esetében a cuccolás és a szerkó összerakása, szétszedése a leg időigényesebb feladat a zenekaron belül. Ha a zenekarvezető összehív egy "gyors próbát", és a dobszerkó nincs összerakva a próbahelyen, akkor minimum fél óra tollászkodással telik a próba előtt. Kocsiból kipakolás, berámolás, összeállítás, helyezgetés, finomítgatás, közben a többi zenész morog. (Persze nem segítenének :)
Elektromos dob esetében egy kicsit lehet gyorsabb az összeszerelés, attól függően, hogy mennyire kell szétszedni az állványzatot szállítás előtt.

No, a Rolandnak persze megvan a gyakorlata az elektromos dobok tervezése és kivitelezése terén, hiszen az egyik legrégebbi professzionális gyártó. A V-Drum technológiában elért eredményeik most arra biztatták őket, hogy alkossanak egy összecsukható és könnyen szállítható dobfelszerelést az ismert és közkedvelt TD4 dobmodulra alapozva. A TD-4PK valóban igen praktikusnak tűnik. Az európai forgalmazás kezdetéről és az árról még egyelőre nincsenek információink, de valószínűleg hamarosan többet tudunk már.

Egy kis kedvcsináló:

 

Basix dobok

Basix_oxygene_k   Az utóbbi időben jelentősen megnőtt nálunk az érdeklődés a dobok iránt. Egyre több fiatal érez kedvet a dobolás megtanulására, és otthoni, vagy zenész társakkal történő gyakorlás céljára keresnek nálunk dobfelszerelést. Az Interneten körülnézve nagyon sok olcsó "dobnak látszó" tárgy közül válogathatunk, azonban nem árt alaposan megfontolni, hogy mit is választunk első dobfelszerelésünknek. A képeken alig látható különbség az egyes felszerelések között, gyakori az, hogy egy sok részből álló, jó kinézetű dobszerkó lényegesen olcsóbb, mint egy puritánabb kinézetű és kevesebb elemből álló másik.
A dobos világban sincsenek csodák. Amikor egy profi dobos választ magának felszerelést, akkor általában pontosan tisztában van azzal a rengeteg paraméterrel, amelyek meghatározzák a dob hangját, viselkedését, a várható élettartamát. A kezdők azonban többnyire csak néhány alap adat birtokában döntenek. Az első dobfelszerelésre nyilván nem szánnak jelentős összeget. Mégis milyen paramétereket érdemes megnézni a választás előtt?
    Mi szeretjük felhívni a vásárlók figyelmét néhány alapvető hibára, melyek igen megkeseríthetik a dobosok életét egy gagyi dobszerkó beszerzése után.  Az első nagy méreg általában akkor szokott jelentkezni, amikor a csomagban melléklet bőröket nem lehet rendesen felrakni a testekre, mert a testek deformáltak, szemmel láthatólag nem sík a felület, amivel a bőrök érintkeznek. Gyakori probléma az is, hogy a a babák és a csavarok igen rossz minőségűek. Érdemes megnézni a babák felfogatását is. Sokan nem tulajdonítanak nagy jelentőséget az állványok minőségének. Az viszont nagyon elkeserítő, amikor az alig használt cinállvány vagy pergőállvány szétesik, eltörnek az illesztések. Előfordul, hogy képtelenség beállítani a tamtartókat vagy a cinállvány gémjét. Szintén gyakori, hogy a memóriabilincsekkel van baj. Az olcsó dobszerkókhoz senki sem gondolja, hogy méregdrága bőr készletet ad a gyár, az viszont elvárható, hogy ne szakadjon be a bőr pár napi normál játék után. Azt szoktuk mondani, hogy ha megfelelő minőségű az alap dobfelszerelés, akkor azért érdemes rá jó bőröket felrakni. Ha a testek rendben vannak, akkor általában a jól beállított  bőrökkel meglepően jó hangzást tudunk elérni. Elvárható, hogy pár hónapot a kezdő bőrkészlet is kibírjon intenzív játék mellett is, és azért ne legyen nagyon borzasztó a hangja. Nagyon lényeges a pedálok (lábgép, lábcin) minősége is. Bár a kezdő kategóriájú pedáloktól nyilván nem várhatjuk el a nagyon profi modellekre jellemző minőséget, azt sem kell azért elfogadni, hogy ha a gyár csak valami rettenetes, azonnal széteső pedálokat ad.
      Némelyik kezdő dobszerkóhoz a gyártó cintányérokat is ad. Nagyon ritka kivételtől eltekintve ezek borzasztó rosszak, hangjuk a konyhai fedőket idézi, és gyakran azonnal elrepednek. Inkább külön cintányérok vásárlását szoktuk javasolni, azokból is ki lehet fogni egész normálisakat már viszonylag jó áron.
      A Basix Oxygene dobfelszerelés az árához képest egészen jó minőséget reprezentál. Megfelelően összerakva és beállítva nem csak gyakorló dobnak kiváló, de sok vásárlónk dicsérte színpadon is. Jó bőrrel szerelve mikrofonozva is jól viselkedik.
      A fenti kép cinekkel ábrázolja a felszerelést, de azok nem tartoznak az alapfelszerelésbe!

      A Basix felszerelések megtalálhatók webshopunkban!

Telefon: (92) 560-036
 (30) 916-3050

Bevásárlókosár

 x 
A kosár üres

Bejelentkezés

Sennheiser

Sennheiser auth logo

Minősítés

Vallalhato Vallalkozaspecset

 

Ceginformáció megbizhatósági tanusitvány