Ön itt van: FőoldalHírek, újdonságokHangtechnika, stúdiótechnikaHangfalak

A webshopban található termékek árai és elérhetőségi információi naponta változhatnak, ezért rendelés előtt egyeztetést javasolunk!

bitzenede banner

Earmaster6 kicsi

Válasszon a lehetőségekből!

Gyorshírek

Roxtone kábelek

Roxtone kabelek

Roxtone kábelek, csatlakozók és állványok a Syncopa kínálatában!
Az elmúlt hónapokban már sokan vásároltak belőlük, jók a mi tapasztalataink és a vásárlóink visszajelzései is!
20.03.09.


 

Sibelius kottagrafikai program

Sibelius logo uj

 

 

 

 

Az elmúlt időszakban nehézségeink voltak a Sibelius kottagrafikai program forgalmazásával kapcsolatban. Úgy tűnik, ezek megoldódnak, és ismét tudjuk forgalmazni a népszerű szoftvert. Az árlistánk még nem naprakész, de a  webshopban már megtalálhatók a legfontosabb tételek.
19.10.20.


Marshall Code frissítés

Marshall Code frissítés

 A Marshall Code erősítők tulajdonosainak nagy örömére ellészült egy komolyabb frissítés a CODE sorozathoz és a Gateway apphoz. Részletek.
19.07.08.


 

EarMaster7

Earmaster7 k  Alaposan átalakult és rengeteg dologban fejlődött kedvenc zenei képességfejlesztő szoftverünk, az EarMaster.
2017.11.22.


 

Segítünk a megfelelő mikrofon megtalálásában

AT Mikro kicsi Nem is olyan könnyű a megfelelő énekmikrofon kiválasztása! Nálunk mindig van lehetőség több modell összehasonlítására. Az Audio-Technica ismertetője pedig elmagyarázza a legfontosabb tudnivalókat.
17. 02. 21.


Új Scarlett hangkártyák

Scarlett 2ndgen kicsi  Megújult a Focusrite népszerű Scarlett USB hangkártya sorozata.  A fejlesztések részleteiről cikkünkben adunk részletesebb információkat.
16.06.19.


 

Axial - Roland hangszín könyvtár

Roland Axial

Megnyílt a Roland szintetizátorok hangszíntára. Az Axial egyelőre a Jupiter 50, 80, a Gaia és az Integra-7 számára tartalmaz vadiúj hangkönyvtárakat, de jó lenne, ha a régebbi modellekhez is elérhetővé tennék a patcheket.
2013.05.31.


 

Casio katalógus

Örömmel tesszük közzé a legfrissebb magyar nyelvű Casio hangszer katalógust.

A szép kivitelű prospektusban ismertetett hangszerek nagy része megtalálható az üzletünkben és így webshopunkban is. A gyár teljes hangszerválasztékának árait tartalmazza a Casio árlista.


 

JBL PRX400 hangfalak

JBL PRX400A JBL legnagyobb dobása volt talán az utóbbi években a PRX hangfalszéria bevezetése. A PRX500-as aktív hangfalak nagyon gyorsan népszerűvé váltak. Nem sokkal után jött a PRX600 sorozat, melynek fejlesztése során már felhasználták az 500-asokkal szerzett gyakorlati tapasztalatokat is. A PRX600 hangfalak számtalan feladatra befoghatók, erről a Bitzenedében is esett már szó.
Nem rég jelentek meg a PRX széria új, 400-as tagjai, és meglepődtünk, mert ezek passzív hangfalak. Nem kell persze túlideologizálni a kérdést, jó minőségű passzív hangsugárzókra épp úgy szükség van, mint az aktívakra. A Bitzenede blogban meg számos szakmai fórumban sok alkalommal esik szó a passzív-aktív kérdésről. Ebbe most nem is megyünk bele. Egy dolog azonban bizonyos. Akár aktív, akár passzív falakat használunk, csak akkor érhetünk el jó eredményt, ha jó minőségű hangfalakat választunk. Az olcsó távolkeleti hangfalak tömkelegében időnként meg is feledkezünk arról, hogy a hangfal kiválasztása a hangrendszerünk kialakításának leglényegesebb mozzanata. Olcsóbb hangfallal is lehet persze csodákat művelni profi végfokok és rafinált rendszervezérlők segítségével, azonban kérdés, hogy összességében hogyan járunk jobban? Ajánlatunk: a hangfallal legyenek nagyon szigorú elvárásaink. Az egész hangrendszer legkényesebb elemei meghatározzák a megszólalás minőségét, meg persze annyit, hogy a technikus mennyire képes kézben tartani az egész rendszert.

A PRX400 szériával szemben tehát nagyon komoly elvárásokat támasztottunk. A tesztelés során egyértelműen jól szerepeltek a ládák. Vegyük sorra őket:

  • PRX412M: a sorozat legkisebb tagja. Tiszta, transzparens hang jellemzi. Szép a magas és a középtartománya, jó a beszéd- illetve ének érthetőség, nagy hangnyomásnál is tiszta marad a hangkép. A legsokoldalúbb darab a sorozatban. a típusjelzés utáni "M" utótag arra utal, hogy padlómonitornak is kiválóan használhatjuk. A dobozok egyébként nagyon masszívak, DuraFlex bevonat védi őket, és kétpozíciós állvány adapter van az aljukban. A riggelés is könnyen megoldható.
  • PRX415M: mindenben hasonló a 412M-hez, de ebben 15"-os mély hangszóró dolgozik, így önmagában is elég erős a mély tartományban.
  • PRX425: a "2,5 utas" verzió. Dupla mélysugárzóval ellátott ládák, de a két 15"-os mély hangszóró nem teljesen ugyanabban a tartományban dolgozik. Az eredmény az, hogy masszív "alja" van a hangképnek. Sokszor két ilyen hangfallal egy zenei célú hangosítási feladatot meg is tudunk oldani. Subot viszont komplikáltabb hozzáilleszteni.
  • PRX418: 18"-os subhangfal. Ezzel a frontmély hangfallal kiválóan ki lehet egészíteni a 412 és a 415-ös felső ládákat.

Teszt összeállításunkban kipróbáltuk a 412 és a 415 ládákkal összehozott 418-as subokat. Mezei Behringer CX2310 crossovert használtunk, és Phonic MAX szériájú végfokokat, melyek szintén nem csúcs kategóriát képviselnek, de megbízható és jó hangú erősítők. Ezzel az összeállítással némi crossover állítgatás után igen kiváló, dinamikusan megszólaló és kristálytiszta hangzást kaptunk.

 

A PRX400 rendszer elemeit jó szívvel javasoljuk színpadi hangosításhoz, zenekari célokra, vendéglátós zenészeknek, és mindenféle rendezvényhangosító rendszerekhez. Ha szükséges, egymás mellett több darabot felrakva nagy rendszereket is építhetünk belőlük. A 412M és a 415M monitor célokra is kiválóan alkalmas. Illik hozzájuk tisztességes végfokokat és crossovert vagy rendszervezérlőt használni. Szívesen segítünk előzetesen komplett rendszerek kialakításában is. Valamennyi hangfal kipróbálható nálunk.  

A részletes adatlapok megtalálhatók a gyár oldalán.

Az egyes hangfalakról bővebb információk és az aktuális árak megtalálhatók webshopunkban.

Wharfedale hangfalak - az alternatíva

Wharfedale EVPX hangfalak     A Wharfedale nagymúltú angol cég. A high-end hifisták által igen nagyra tartott vállalat nem túlságosan régen döntött úgy, hogy beszáll a pro-audio bizniszbe, és hangosítási berendezések, hangfalak gyártásába fog. Az angol anyacég sok évtizedes tapasztalatát távolkeleti gyárakban készülő termékek előállítása során kamatoztatják. A Wharfedale professzionális hangfalai nagyon gyorsan népszerűvé váltak, ugyanis kiemelkednek a hasonló árkategóriájú távolkeleti termékek közül. Ezt elmondhatjuk a mechanikai kivitelre, az alapos gyártási ellenőrzésre is, de különösen érvényes a hangzásra. Az elmúlt évtizedben igen sok Wharfedale rendszert adtunk át, felhasználóink megelégedéssel és problémák nélkül használják őket. Mindenkinek jó szívvel ajánljuk ezeket a hangfalakat, aki nem túl bőséges anyagi lehetőségek birtokában azért tiszta, jó minőségű megszólalásra törekszik. A Wharfedale Pro termékskáláján ma már elég sok  féle termék található meg, aktív és passzív hangfalak, erősítők, egyebek. Adott feladatra szívesen segítünk egy jó rendszert létrehozni ezekből a komponensekből.

Telefon: (92) 560-036
 (30) 916-3050

Bevásárlókosár

 x 
A kosár üres

Bejelentkezés

Kiemelt termékek

Sennheiser

Sennheiser auth logo

Minősítés

Vallalhato Vallalkozaspecset

 

Ceginformáció megbizhatósági tanusitvány