Ön itt van: FőoldalHírek, újdonságokHangtechnika, stúdiótechnikaHangfalak
bitzenede banner

Earmaster6 kicsi

Válasszon a lehetőségekből!

Gyorshírek

Roxtone kábelek

Roxtone kabelek

Roxtone kábelek, csatlakozók és állványok a Syncopa kínálatában!
Az elmúlt hónapokban már sokan vásároltak belőlük, jók a mi tapasztalataink és a vásárlóink visszajelzései is!
20.03.09.


 

Sibelius kottagrafikai program

Sibelius logo uj

 

 

 

 

Az elmúlt időszakban nehézségeink voltak a Sibelius kottagrafikai program forgalmazásával kapcsolatban. Úgy tűnik, ezek megoldódnak, és ismét tudjuk forgalmazni a népszerű szoftvert. Az árlistánk még nem naprakész, de a  webshopban már megtalálhatók a legfontosabb tételek.
19.10.20.


Marshall Code frissítés

Marshall Code frissítés

 A Marshall Code erősítők tulajdonosainak nagy örömére ellészült egy komolyabb frissítés a CODE sorozathoz és a Gateway apphoz. Részletek.
19.07.08.


 

EarMaster7

Earmaster7 k  Alaposan átalakult és rengeteg dologban fejlődött kedvenc zenei képességfejlesztő szoftverünk, az EarMaster.
2017.11.22.


 

Segítünk a megfelelő mikrofon megtalálásában

AT Mikro kicsi Nem is olyan könnyű a megfelelő énekmikrofon kiválasztása! Nálunk mindig van lehetőség több modell összehasonlítására. Az Audio-Technica ismertetője pedig elmagyarázza a legfontosabb tudnivalókat.
17. 02. 21.


Új Scarlett hangkártyák

Scarlett 2ndgen kicsi  Megújult a Focusrite népszerű Scarlett USB hangkártya sorozata.  A fejlesztések részleteiről cikkünkben adunk részletesebb információkat.
16.06.19.


 

Jön az új Kronos!

Korg Kronos2015 display-kAz új Kronos még jobb lesz. 2015-től már ezt a verziót fogjuk árulni.
2014.11.13.

Axial - Roland hangszín könyvtár

Roland Axial

Megnyílt a Roland szintetizátorok hangszíntára. Az Axial egyelőre a Jupiter 50, 80, a Gaia és az Integra-7 számára tartalmaz vadiúj hangkönyvtárakat, de jó lenne, ha a régebbi modellekhez is elérhetővé tennék a patcheket.
2013.05.31.


 

Casio katalógus

Örömmel tesszük közzé a legfrissebb magyar nyelvű Casio hangszer katalógust.

A szép kivitelű prospektusban ismertetett hangszerek nagy része megtalálható az üzletünkben és így webshopunkban is. A gyár teljes hangszerválasztékának árait tartalmazza a Casio árlista.


 

Megújultak a JBL EON hangfalai

JBL EON615     A JBL nagyon komoly fejlesztéseket tett az utóbbi években annak érdekében, hogy megfizethető áron hozzájuthassunk nagy teljesítményű, ugyanakkor kicsi, kompakt, egyszerűen szállítható és szerelhető aktív hangfalakhoz. Az áttörést a digitális végfokokkal szerelt PRX500 széria jelentette. Azóta a PRX falakból kijött már a 600-as és a 700-as sorozat is, és gyorsan nagyon népszerűvé váltak a zenészek és a rendezvények hangosításával foglalkozó szakemberek körében. Az EON aktív hangfalak már régóta forgalomban vannak, és rengeteget eladtak belőlük világszerte. Az évek során ezek is nagyon komoly evolúción mentek át, az EON500-tól kezdve már bennük is digitális végfokokat használt a gyár.
    Az EON600 esetében újabb áttörés tanúi lehetünk. Azonnal szembetűnik a formai változás. A korábbi lekerekített műanyag dobozok helyett konzervatívabb és elegánsabb dizájnú ládákba építik az új hangfalakat. Nagyon praktikus, hogy mindkét oldalon és felül is van hordfül, így a szállítás és az állványra helyezés is kényelmesen megoldható. Bár ezek a hangfalak kicsit nehezebbek az EON500-asokhoz viszonyítva, a súlyuk még mindig pihe könnyű az 1000W-os teljesítményhez képest. Tipikusan egyemberes hangfalak, tehát kiváló választás lehet azok számára, akik igyekeznek a korábbi nehéz hangosító felszerelésüket könnyebbre, kisebbre cserélni. Felmerül persze, hogy rendben van az 1000W maximális kimenő teljesítmény, de vajon mekkora hangnyomásra képesek? A gyár a max. SPL-t 127 dB-ben adja meg, ami tesztelésünk szerint igen óvatos megadás, mert a hasonló, 127 dB-re speckózott falakat lazán otthagyja. Amikor azok már szenvednek és torzítanak, ezek még erőlködés nélkül és tisztán szólnak. Ezzel nagyjából össze is foglaltuk tesztelésünk eredményét. Egyelőre a 615-öst tudtuk kipróbálni, és csak pozitív véleményt tudunk mondani. Az árfekvésében (167 900 Ft az ára) valószínűleg a legjobb aktív hangfallal van dolgunk. Megfogott, tiszta, dinamikus hangképet produkál, és ki kell emelnünk, hogy mentes azoktól az intermodulációs torzításoktól, melyeket a 200 ezer Ft alatti árkategóriában még el szoktunk nézni.
   A hangfalak hátulján két keverhető bemenetet találunk, így egyszerűbb hangosításokhoz keverő nélkül is azonnal használhatjuk őket. Természetesen van rajtuk XLR csatlakozós továbbláncolási lehetőség is, és ezt azért érdemes megemlíteni, mert vannak a piacon hasonló árfekvésű hangfalak, melyekről ezt a nagyon lényeges opciót lespórolták. A hangfal üzemmódját egy nyomógomb segítségével állíthatjuk be. A leggyakrabban a "MAIN" állást fogjuk használni. A "MONITOR" állás sejtetni engedi, hogy igen kapós lesz a hangfal színpadi monitorként is. A "SPEECH" állás beszédhangosításra optimalizált beállítást hoz. A rendezvényhangosítók nagyon fogják szeretni. A "SUB" állást akkor választhatjuk, ha sub ládákkal kiegészített rendszerrel dolgozunk.
JBL EON600 BTapp   Azonban még koránt sincs vége a történetnek. A gyár hamarosan ki fog adni egy Bluetooth alkalmazást, melyet iOS és Androidos eszközökre lehet telepíteni. A hangfalak helyszíni finomhangolását tehát erről fogjuk tudni elvégezni. Ez az eszköz nem csak egy újabb kacat-orientált alkalmazás és marketingfogás. A telefonunk mindig kéznél van, és így lehetőségünk lesz arra, hogy grafikus felületről a hangfal vezérlő DSP-jében rejlő lehetőségeket ténylegesen kihasználjuk. Az új hangfalakat a legszélesebb körű felhasználásra ajánljuk. A kisebb zenekarok, vendéglátós és lakodalmas zenészek nagyon gyorsan fel fogják fedezni az előnyöket. De a művelődési intézmények és a hangosító cégek is nagy hasznát fogják venni.
     Felmerülhet a kérdés, hogy az új jövevény mellett van-e létjogosultságuk a PRX700-as hangfalaknak? Nos, azért a JBL esetében a számok nem hazudnak. A PRX-ek magasabb áráért még nagyobb kimenő hangteljesítményt, még erőteljesebb hangzást, nagyobb dinamikatartalékot, no és ventilátoros hűtést kapunk, tehát számoltak az extrémebb üzemeltetési körülményekre. Érdemes eljönni hozzánk, megtesztelni ezeket a hangfalakat együtt is, esetleg más gyártók hangfalaival együtt.

A JBL EON615-ös hangfal a webshopunkban

 
   

JBL PRX400 hangfalak

JBL PRX400A JBL legnagyobb dobása volt talán az utóbbi években a PRX hangfalszéria bevezetése. A PRX500-as aktív hangfalak nagyon gyorsan népszerűvé váltak. Nem sokkal után jött a PRX600 sorozat, melynek fejlesztése során már felhasználták az 500-asokkal szerzett gyakorlati tapasztalatokat is. A PRX600 hangfalak számtalan feladatra befoghatók, erről a Bitzenedében is esett már szó.
Nem rég jelentek meg a PRX széria új, 400-as tagjai, és meglepődtünk, mert ezek passzív hangfalak. Nem kell persze túlideologizálni a kérdést, jó minőségű passzív hangsugárzókra épp úgy szükség van, mint az aktívakra. A Bitzenede blogban meg számos szakmai fórumban sok alkalommal esik szó a passzív-aktív kérdésről. Ebbe most nem is megyünk bele. Egy dolog azonban bizonyos. Akár aktív, akár passzív falakat használunk, csak akkor érhetünk el jó eredményt, ha jó minőségű hangfalakat választunk. Az olcsó távolkeleti hangfalak tömkelegében időnként meg is feledkezünk arról, hogy a hangfal kiválasztása a hangrendszerünk kialakításának leglényegesebb mozzanata. Olcsóbb hangfallal is lehet persze csodákat művelni profi végfokok és rafinált rendszervezérlők segítségével, azonban kérdés, hogy összességében hogyan járunk jobban? Ajánlatunk: a hangfallal legyenek nagyon szigorú elvárásaink. Az egész hangrendszer legkényesebb elemei meghatározzák a megszólalás minőségét, meg persze annyit, hogy a technikus mennyire képes kézben tartani az egész rendszert.

A PRX400 szériával szemben tehát nagyon komoly elvárásokat támasztottunk. A tesztelés során egyértelműen jól szerepeltek a ládák. Vegyük sorra őket:

  • PRX412M: a sorozat legkisebb tagja. Tiszta, transzparens hang jellemzi. Szép a magas és a középtartománya, jó a beszéd- illetve ének érthetőség, nagy hangnyomásnál is tiszta marad a hangkép. A legsokoldalúbb darab a sorozatban. a típusjelzés utáni "M" utótag arra utal, hogy padlómonitornak is kiválóan használhatjuk. A dobozok egyébként nagyon masszívak, DuraFlex bevonat védi őket, és kétpozíciós állvány adapter van az aljukban. A riggelés is könnyen megoldható.
  • PRX415M: mindenben hasonló a 412M-hez, de ebben 15"-os mély hangszóró dolgozik, így önmagában is elég erős a mély tartományban.
  • PRX425: a "2,5 utas" verzió. Dupla mélysugárzóval ellátott ládák, de a két 15"-os mély hangszóró nem teljesen ugyanabban a tartományban dolgozik. Az eredmény az, hogy masszív "alja" van a hangképnek. Sokszor két ilyen hangfallal egy zenei célú hangosítási feladatot meg is tudunk oldani. Subot viszont komplikáltabb hozzáilleszteni.
  • PRX418: 18"-os subhangfal. Ezzel a frontmély hangfallal kiválóan ki lehet egészíteni a 412 és a 415-ös felső ládákat.

Teszt összeállításunkban kipróbáltuk a 412 és a 415 ládákkal összehozott 418-as subokat. Mezei Behringer CX2310 crossovert használtunk, és Phonic MAX szériájú végfokokat, melyek szintén nem csúcs kategóriát képviselnek, de megbízható és jó hangú erősítők. Ezzel az összeállítással némi crossover állítgatás után igen kiváló, dinamikusan megszólaló és kristálytiszta hangzást kaptunk.

 

A PRX400 rendszer elemeit jó szívvel javasoljuk színpadi hangosításhoz, zenekari célokra, vendéglátós zenészeknek, és mindenféle rendezvényhangosító rendszerekhez. Ha szükséges, egymás mellett több darabot felrakva nagy rendszereket is építhetünk belőlük. A 412M és a 415M monitor célokra is kiválóan alkalmas. Illik hozzájuk tisztességes végfokokat és crossovert vagy rendszervezérlőt használni. Szívesen segítünk előzetesen komplett rendszerek kialakításában is. Valamennyi hangfal kipróbálható nálunk.  

A részletes adatlapok megtalálhatók a gyár oldalán.

Az egyes hangfalakról bővebb információk és az aktuális árak megtalálhatók webshopunkban.

Wharfedale hangfalak - az alternatíva

Wharfedale EVPX hangfalak     A Wharfedale nagymúltú angol cég. A high-end hifisták által igen nagyra tartott vállalat nem túlságosan régen döntött úgy, hogy beszáll a pro-audio bizniszbe, és hangosítási berendezések, hangfalak gyártásába fog. Az angol anyacég sok évtizedes tapasztalatát távolkeleti gyárakban készülő termékek előállítása során kamatoztatják. A Wharfedale professzionális hangfalai nagyon gyorsan népszerűvé váltak, ugyanis kiemelkednek a hasonló árkategóriájú távolkeleti termékek közül. Ezt elmondhatjuk a mechanikai kivitelre, az alapos gyártási ellenőrzésre is, de különösen érvényes a hangzásra. Az elmúlt évtizedben igen sok Wharfedale rendszert adtunk át, felhasználóink megelégedéssel és problémák nélkül használják őket. Mindenkinek jó szívvel ajánljuk ezeket a hangfalakat, aki nem túl bőséges anyagi lehetőségek birtokában azért tiszta, jó minőségű megszólalásra törekszik. A Wharfedale Pro termékskáláján ma már elég sok  féle termék található meg, aktív és passzív hangfalak, erősítők, egyebek. Adott feladatra szívesen segítünk egy jó rendszert létrehozni ezekből a komponensekből.

Telefon: (92) 560-036
 (30) 916-3050

Bevásárlókosár

 x 
A kosár üres

Bejelentkezés

Kiemelt termékek

Sennheiser

Sennheiser auth logo

Minősítés

Vallalhato Vallalkozaspecset

 

Ceginformáció megbizhatósági tanusitvány