Ön itt van: FőoldalHírek, újdonságokHangtechnika, stúdiótechnikaHangfalak
bitzenede banner

Earmaster6 kicsi

Válasszon a lehetőségekből!

Gyorshírek

JBL EON700 - hamarosan

JBL EON700k2022 elejétől forgalomba kerülnek a JBL új aktív hangfalai. Az EON700 sorozat számos műszaki újdonságot tartalmaz az elődjéhez, a hihetetlenül népszerű 600-ashoz képest.
Részletes információk.

21.11.17.

 


 

Roxtone kábelek

Roxtone kabelek

Roxtone kábelek, csatlakozók és állványok a Syncopa kínálatában!
Az elmúlt hónapokban már sokan vásároltak belőlük, jók a mi tapasztalataink és a vásárlóink visszajelzései is!
20.03.09.


 

Sibelius kottagrafikai program

Sibelius logo uj

 

 

 

 

Az elmúlt időszakban nehézségeink voltak a Sibelius kottagrafikai program forgalmazásával kapcsolatban. Úgy tűnik, ezek megoldódnak, és ismét tudjuk forgalmazni a népszerű szoftvert. Az árlistánk még nem naprakész, de a  webshopban már megtalálhatók a legfontosabb tételek.
19.10.20.


Marshall Code frissítés

Marshall Code frissítés

 A Marshall Code erősítők tulajdonosainak nagy örömére ellészült egy komolyabb frissítés a CODE sorozathoz és a Gateway apphoz. Részletek.
19.07.08.


 

EarMaster7

Earmaster7 k  Alaposan átalakult és rengeteg dologban fejlődött kedvenc zenei képességfejlesztő szoftverünk, az EarMaster.
2017.11.22.


 

Segítünk a megfelelő mikrofon megtalálásában

AT Mikro kicsi Nem is olyan könnyű a megfelelő énekmikrofon kiválasztása! Nálunk mindig van lehetőség több modell összehasonlítására. Az Audio-Technica ismertetője pedig elmagyarázza a legfontosabb tudnivalókat.
17. 02. 21.


Új Scarlett hangkártyák

Scarlett 2ndgen kicsi  Megújult a Focusrite népszerű Scarlett USB hangkártya sorozata.  A fejlesztések részleteiről cikkünkben adunk részletesebb információkat.
16.06.19.


 

Jön az új Kronos!

Korg Kronos2015 display-kAz új Kronos még jobb lesz. 2015-től már ezt a verziót fogjuk árulni.
2014.11.13.

Axial - Roland hangszín könyvtár

Roland Axial

Megnyílt a Roland szintetizátorok hangszíntára. Az Axial egyelőre a Jupiter 50, 80, a Gaia és az Integra-7 számára tartalmaz vadiúj hangkönyvtárakat, de jó lenne, ha a régebbi modellekhez is elérhetővé tennék a patcheket.
2013.05.31.


 

Casio katalógus

Örömmel tesszük közzé a legfrissebb magyar nyelvű Casio hangszer katalógust.

A szép kivitelű prospektusban ismertetett hangszerek nagy része megtalálható az üzletünkben és így webshopunkban is. A gyár teljes hangszerválasztékának árait tartalmazza a Casio árlista.


 

EON700: új aktív hangfal széria a JBL-től!

 

JBL EON700 szeria k

Northridge, Kalifornia – A Harman Professional Solutions a JBL főhadiszállásán prezentálta legújabb termékcsaládját a JBL EON700-as szériát.

1995-ben debütált a világ előtt a JBL egyik legendája - mely azóta az egyik legtöbb darabszámban értékesített aktív hangsugárzó a világon – és amely azonnal felállította a mércét, hogy milyen nagyszerű is lehet egy aktív hangsugárzó-rendszer.

Az EON700 a technológiai és innovációs vívmányok egy következő nagy lépése, mely még érthetőbb, még tisztább hangzást és konzisztens lefedést nyújt bármilyen hangerőn. A JBL mérnökei ezúttal is korszerű és exkluzív tervezési és mérési módszereket alkalmaztak, hogy a kategória legjobb terméke jöjjön létre, az alkalmazási területtől függetlenül. Az EON700 a lehető legújabb akusztikus tudományt, hangszórótervezést, kabinet anyagfelhasználást, továbbfejlesztett DSP modult, valamint erősítési- és vezérlési technológiákat vonultatja fel, mindezt egy rendkívüli teljesítménnyel rendelkező, teljes mértékben professzionális és sokoldalú, egyszerűen használható aktív rendszerbe csomagolva.

JBL EON700 valasztekAz előd szériához hasonlóan a 700-as család is 4 különböző modellt tartalmaz: a 10” EON710-et, a 12”-es EON712-őt, a 15” méllyel szerelt EON715-öt, és a három szélessávú típus mellett természetesen egy 18” aktív mély is kapható: az EON718S.

Ezek a flexibilis hangfalak minden zenész és más hangszolgáltató mai kornak megfelelő követelményeit képes kiszolgálni, hiszen arra tervezték őket, hogy minimális erőbefektetés mellett maximális hatékonyságot nyújtsanak, legyen szó DJ szettekről, komplett zenekari fellépésekről, egyszemélyes előadásokról, prezentációkról vagy akár templomi eseményekről. Konfiguráld a topládákat front- vagy monitorsugárzónak, függeszd vagy tömbösítsd, vidd magaddal mindenhová, vagy telepítsd fixen – a lehetőségek száma végtelen.

Állítsd be azonnal az optimális hangzást a beépített 3 csatornás keverőmodullal, mely a szintén legendás dbx DriveRack technológiát hordozza magában, többek között az AFS™ automatikus gerjedésgátló algoritmust, egy 8-sávos kimeneti EQ-t, és az ezekhez tartozó számos előre mentett gyári beállítást. A hozzáférés és paraméterezés rendkívül egyszerű a beépített LCD kijelző segítségével, de mobileszközről is teljes kontrollt lehet szerezni a rendszer felett, az új EON700 ugyanis kompatibilis a JBL korábban bemutatott JBL Pro Connect alkalmazásával. Fontos újítás az EON600-hoz képest, hogy ez a széria már támogatja a Bluetooth audio streaming-et, az integrált BT 5.0-ás modulon keresztül.

JBL EON700 kengyelA szélessávú modellek függesztéséhez a JBL Professional egy új, univerzális U-alakú Yoke függesztőt is készített, melyhez külön megtalálhatók a rögzítési pontok, minden egyes hangfalon. Ezen felül természetesen 4 db M10-es standard menet is található a kabineten, valamint a szintén alapnak tekinthető 36 mm-es hangfalállvány hüvely.

 

„Az EON700 minden tekintetben a hordozható rendszerek következő generációját képviseli” – mondta Brandon Knudsen, a Harman Professional termékmenedzsere. „Amikor elkezdtük tervezni az új hordozható PA termékcsaládot, akkor vettük a bestseller EON szériánkat, továbbfejlesztettük a technológiát a driverek és erősítőmodulok frissítésével, tovább finomítottunk a tölcséreken, felturbóztuk az effekt csomagot, és alkalmaztuk a legkorszerűbb Bluetooth protokollt és univerzális app vezérlési módszereket. Az eredmény? Egy erőteljes, sokoldalú rendszer, amely hihetetlen hangzásra képes bármilyen hangerőn, bárhol a teremben.

JBL EON700 hatlap

„Professzionális hangzást előcsalni a rendszerből még sosem volt ilyen egyszerű, hiszen mostantól senkinek nem kell külső eszközökre hagyatkoznia, köszönhetően a beépített dbx DSP preseteknek, melyeket a legtipikusabb alkalmazásokhoz optimalizáltunk. És még itt van az elképesztő méret-teljesítmény arány és a pehelysúly, amely gyorsabb és könnyebb be-és kipakolást is jelent.”      

 

 JBL EON700 control app

Tulajdonságok:

•          1300 Watt csúcsteljesítmény (650 W folyamatos) a szélessávú modelleknél

•          1500 Watt csúcsteljesítmény (750 W folyamatos) EON718S

•          JBL 2414H kompressziós magassugárzó

•          Újratervezett tölcsérek, optimalizált driverek

•          Beépített 3-csatornás keverő

•          2 XLR-Jack kombinált csatlakozó, 1 XLR tovább fűző kimenet (710,712,715) (718S: 2db)

•          Háttérvilágítású színes LCD kijelző

•          dbx DriveRack technológia: AFS gerjedésgátló, 8 sávos EQ, delay (710,712,715)

•          Parametrikus EQ, polaritásfordítás és delay a 718S szubbasszusban

•          Univerzális vezérlés a JBL Pro Connect alkalmazáson keresztül

•          Bluetooth 5.0 audio stream (710,712,715)

•          Strapabíró talkum megerősítésű polipropilén kabinet és fémrács (710,712,715)

•          Nyír rétegelt lemez, szabadalmazott DuraFlex® borítás és fémrács (718S)

•          Ergonomikus fogantyúk

•          Beépített hangfalállvány tartók, és opcionális EON700 Yoke függesztés

•          Egymásra tömbösíthető hangfalak, egyszerű tárolás

Az első szállítmány EON700 várhatóan 2022. januárban fog érkezni.

http://www.jblpro.com/eon700-series

 

 

JBL PRX400 hangfalak

JBL PRX400A JBL legnagyobb dobása volt talán az utóbbi években a PRX hangfalszéria bevezetése. A PRX500-as aktív hangfalak nagyon gyorsan népszerűvé váltak. Nem sokkal után jött a PRX600 sorozat, melynek fejlesztése során már felhasználták az 500-asokkal szerzett gyakorlati tapasztalatokat is. A PRX600 hangfalak számtalan feladatra befoghatók, erről a Bitzenedében is esett már szó.
Nem rég jelentek meg a PRX széria új, 400-as tagjai, és meglepődtünk, mert ezek passzív hangfalak. Nem kell persze túlideologizálni a kérdést, jó minőségű passzív hangsugárzókra épp úgy szükség van, mint az aktívakra. A Bitzenede blogban meg számos szakmai fórumban sok alkalommal esik szó a passzív-aktív kérdésről. Ebbe most nem is megyünk bele. Egy dolog azonban bizonyos. Akár aktív, akár passzív falakat használunk, csak akkor érhetünk el jó eredményt, ha jó minőségű hangfalakat választunk. Az olcsó távolkeleti hangfalak tömkelegében időnként meg is feledkezünk arról, hogy a hangfal kiválasztása a hangrendszerünk kialakításának leglényegesebb mozzanata. Olcsóbb hangfallal is lehet persze csodákat művelni profi végfokok és rafinált rendszervezérlők segítségével, azonban kérdés, hogy összességében hogyan járunk jobban? Ajánlatunk: a hangfallal legyenek nagyon szigorú elvárásaink. Az egész hangrendszer legkényesebb elemei meghatározzák a megszólalás minőségét, meg persze annyit, hogy a technikus mennyire képes kézben tartani az egész rendszert.

A PRX400 szériával szemben tehát nagyon komoly elvárásokat támasztottunk. A tesztelés során egyértelműen jól szerepeltek a ládák. Vegyük sorra őket:

  • PRX412M: a sorozat legkisebb tagja. Tiszta, transzparens hang jellemzi. Szép a magas és a középtartománya, jó a beszéd- illetve ének érthetőség, nagy hangnyomásnál is tiszta marad a hangkép. A legsokoldalúbb darab a sorozatban. a típusjelzés utáni "M" utótag arra utal, hogy padlómonitornak is kiválóan használhatjuk. A dobozok egyébként nagyon masszívak, DuraFlex bevonat védi őket, és kétpozíciós állvány adapter van az aljukban. A riggelés is könnyen megoldható.
  • PRX415M: mindenben hasonló a 412M-hez, de ebben 15"-os mély hangszóró dolgozik, így önmagában is elég erős a mély tartományban.
  • PRX425: a "2,5 utas" verzió. Dupla mélysugárzóval ellátott ládák, de a két 15"-os mély hangszóró nem teljesen ugyanabban a tartományban dolgozik. Az eredmény az, hogy masszív "alja" van a hangképnek. Sokszor két ilyen hangfallal egy zenei célú hangosítási feladatot meg is tudunk oldani. Subot viszont komplikáltabb hozzáilleszteni.
  • PRX418: 18"-os subhangfal. Ezzel a frontmély hangfallal kiválóan ki lehet egészíteni a 412 és a 415-ös felső ládákat.

Teszt összeállításunkban kipróbáltuk a 412 és a 415 ládákkal összehozott 418-as subokat. Mezei Behringer CX2310 crossovert használtunk, és Phonic MAX szériájú végfokokat, melyek szintén nem csúcs kategóriát képviselnek, de megbízható és jó hangú erősítők. Ezzel az összeállítással némi crossover állítgatás után igen kiváló, dinamikusan megszólaló és kristálytiszta hangzást kaptunk.

 

A PRX400 rendszer elemeit jó szívvel javasoljuk színpadi hangosításhoz, zenekari célokra, vendéglátós zenészeknek, és mindenféle rendezvényhangosító rendszerekhez. Ha szükséges, egymás mellett több darabot felrakva nagy rendszereket is építhetünk belőlük. A 412M és a 415M monitor célokra is kiválóan alkalmas. Illik hozzájuk tisztességes végfokokat és crossovert vagy rendszervezérlőt használni. Szívesen segítünk előzetesen komplett rendszerek kialakításában is. Valamennyi hangfal kipróbálható nálunk.  

A részletes adatlapok megtalálhatók a gyár oldalán.

Az egyes hangfalakról bővebb információk és az aktuális árak megtalálhatók webshopunkban.

Wharfedale hangfalak - az alternatíva

Wharfedale EVPX hangfalak     A Wharfedale nagymúltú angol cég. A high-end hifisták által igen nagyra tartott vállalat nem túlságosan régen döntött úgy, hogy beszáll a pro-audio bizniszbe, és hangosítási berendezések, hangfalak gyártásába fog. Az angol anyacég sok évtizedes tapasztalatát távolkeleti gyárakban készülő termékek előállítása során kamatoztatják. A Wharfedale professzionális hangfalai nagyon gyorsan népszerűvé váltak, ugyanis kiemelkednek a hasonló árkategóriájú távolkeleti termékek közül. Ezt elmondhatjuk a mechanikai kivitelre, az alapos gyártási ellenőrzésre is, de különösen érvényes a hangzásra. Az elmúlt évtizedben igen sok Wharfedale rendszert adtunk át, felhasználóink megelégedéssel és problémák nélkül használják őket. Mindenkinek jó szívvel ajánljuk ezeket a hangfalakat, aki nem túl bőséges anyagi lehetőségek birtokában azért tiszta, jó minőségű megszólalásra törekszik. A Wharfedale Pro termékskáláján ma már elég sok  féle termék található meg, aktív és passzív hangfalak, erősítők, egyebek. Adott feladatra szívesen segítünk egy jó rendszert létrehozni ezekből a komponensekből.

Telefon: (92) 560-036
 (30) 916-3050

Bevásárlókosár

 x 
A kosár üres

Bejelentkezés

Kiemelt termékek

korg_xe20_felul
Korg XE-20
323900 Ft
boss_katana100_1
Boss KATANA-100
104900 Ft
Akciós termék Tooltip

Sennheiser

Sennheiser auth logo

Minősítés

Vallalhato Vallalkozaspecset

 

Ceginformáció megbizhatósági tanusitvány