Ön itt van: FőoldalHírek, újdonságokHangtechnika, stúdiótechnikaHangfalakJBL PRX400 hangfalak
bitzenede banner

Earmaster6 kicsi

Válasszon a lehetőségekből!

Gyorshírek

Genelec karácsony!

Genelec 8020DPM kA Genelec monitorhangfalait nem kell bemutatni senkinek. Most különleges árakat kínálunk a "80-as" sorozat darabjaira. Karácsonykor már ezek lehetnek a stúdió ékességei! :)
18.11.13


EarMaster7

Earmaster7 kAlaposan átalakult és rengeteg dologban fejlődött kedvenc zenei képességfejlesztő szoftverünk, az EarMaster.
2017.11.22.


 

Camps gitárok

Camps gitarok Megkezdtük az igen jó minőségű spanyol Camps klasszikus gitárok forgalmazását. Részletek cikkünkben.
17.10.18.


Segítünk a megfelelő mikrofon megtalálásában

AT Mikro kicsi Nem is olyan könnyű a megfelelő énekmikrofon kiválasztása! Nálunk mindig van lehetőség több modell összehasonlítására. Az Audio-Technica ismertetője pedig elmagyarázza a legfontosabb tudnivalókat.
17. 02. 21.


Új Scarlett hangkártyák

Scarlett 2ndgen kicsiMegújult a Focusrite népszerű Scarlett USB hangkártya sorozata.  A fejlesztések részleteiről cikkünkben adunk részletesebb információkat.
16.06.19.


Roland E-A7

Roland EA7kA Roland legújabb kísérő automata keyboardját rengeteg új és izgalmas szolgáltatással, lehetőséggel látták el. Ennek ellenére a kezelhetősége nagyon logikus és áttekinthető. A profi zenészek számára kifejlesztett hangszer már kipróbálható és megvásárolható nálunk!
15.12.18.


 

Jön az új Kronos!

Korg Kronos2015 display-kAz új Kronos még jobb lesz. 2015-től már ezt a verziót fogjuk árulni.
2014.11.13.

Earmaster 6 - magyarul

Earmaster6 box kÖrömmel jelenthetjük, hogy elkészültek az EarMaster 6 zenei képesség- és hallásfejlesztő szoftver magyar verziói is, és mostantól ezek megvásárolhatók nálunk. Az új verzióval sok fejlesztést és új licenszelési megoldásokat is beépítettek a rendszerbe, érdemes tehát meglátogatni EarMaster oldalunkat!
(14.05.25.)


 

AVID - Pro Tools

AVID logoMegkezdjük az AVID termékek árusítását a Syncopában. Eddig is be lehetett persze szerezni nálunk a Pro Tools és egyéb szükségleteket, az AVID választékából, de mostantól kiemelt figyelmet fordítunk ezekre, és a tőlünk megszokott supportot igyekszünk mindenre nyújtani. Bevezető akciónkban annyira olcsón adjuk a Fast Track Solot, a Fast Track Duot és az Mboxot (valamennyit Pro Tools Express körítéssel), hogy nem szabad kihagyni ezt a különleges lehetőséget! További infók AVID cikkünkben
2013.12.09.


 

Axial - Roland hangszín könyvtár

Roland Axial

Megnyílt a Roland szintetizátorok hangszíntára. Az Axial egyelőre a Jupiter 50, 80, a Gaia és az Integra-7 számára tartalmaz vadiúj hangkönyvtárakat, de jó lenne, ha a régebbi modellekhez is elérhetővé tennék a patcheket.
2013.05.31.


 

Casio katalógus

Örömmel tesszük közzé a legfrissebb magyar nyelvű Casio hangszer katalógust.

A szép kivitelű prospektusban ismertetett hangszerek nagy része megtalálható az üzletünkben és így webshopunkban is. A gyár teljes hangszerválasztékának árait tartalmazza a Casio árlista.


 

JBL PRX400 hangfalak

JBL PRX400A JBL legnagyobb dobása volt talán az utóbbi években a PRX hangfalszéria bevezetése. A PRX500-as aktív hangfalak nagyon gyorsan népszerűvé váltak. Nem sokkal után jött a PRX600 sorozat, melynek fejlesztése során már felhasználták az 500-asokkal szerzett gyakorlati tapasztalatokat is. A PRX600 hangfalak számtalan feladatra befoghatók, erről a Bitzenedében is esett már szó.
Nem rég jelentek meg a PRX széria új, 400-as tagjai, és meglepődtünk, mert ezek passzív hangfalak. Nem kell persze túlideologizálni a kérdést, jó minőségű passzív hangsugárzókra épp úgy szükség van, mint az aktívakra. A Bitzenede blogban meg számos szakmai fórumban sok alkalommal esik szó a passzív-aktív kérdésről. Ebbe most nem is megyünk bele. Egy dolog azonban bizonyos. Akár aktív, akár passzív falakat használunk, csak akkor érhetünk el jó eredményt, ha jó minőségű hangfalakat választunk. Az olcsó távolkeleti hangfalak tömkelegében időnként meg is feledkezünk arról, hogy a hangfal kiválasztása a hangrendszerünk kialakításának leglényegesebb mozzanata. Olcsóbb hangfallal is lehet persze csodákat művelni profi végfokok és rafinált rendszervezérlők segítségével, azonban kérdés, hogy összességében hogyan járunk jobban? Ajánlatunk: a hangfallal legyenek nagyon szigorú elvárásaink. Az egész hangrendszer legkényesebb elemei meghatározzák a megszólalás minőségét, meg persze annyit, hogy a technikus mennyire képes kézben tartani az egész rendszert.

A PRX400 szériával szemben tehát nagyon komoly elvárásokat támasztottunk. A tesztelés során egyértelműen jól szerepeltek a ládák. Vegyük sorra őket:

  • PRX412M: a sorozat legkisebb tagja. Tiszta, transzparens hang jellemzi. Szép a magas és a középtartománya, jó a beszéd- illetve ének érthetőség, nagy hangnyomásnál is tiszta marad a hangkép. A legsokoldalúbb darab a sorozatban. a típusjelzés utáni "M" utótag arra utal, hogy padlómonitornak is kiválóan használhatjuk. A dobozok egyébként nagyon masszívak, DuraFlex bevonat védi őket, és kétpozíciós állvány adapter van az aljukban. A riggelés is könnyen megoldható.
  • PRX415M: mindenben hasonló a 412M-hez, de ebben 15"-os mély hangszóró dolgozik, így önmagában is elég erős a mély tartományban.
  • PRX425: a "2,5 utas" verzió. Dupla mélysugárzóval ellátott ládák, de a két 15"-os mély hangszóró nem teljesen ugyanabban a tartományban dolgozik. Az eredmény az, hogy masszív "alja" van a hangképnek. Sokszor két ilyen hangfallal egy zenei célú hangosítási feladatot meg is tudunk oldani. Subot viszont komplikáltabb hozzáilleszteni.
  • PRX418: 18"-os subhangfal. Ezzel a frontmély hangfallal kiválóan ki lehet egészíteni a 412 és a 415-ös felső ládákat.

Teszt összeállításunkban kipróbáltuk a 412 és a 415 ládákkal összehozott 418-as subokat. Mezei Behringer CX2310 crossovert használtunk, és Phonic MAX szériájú végfokokat, melyek szintén nem csúcs kategóriát képviselnek, de megbízható és jó hangú erősítők. Ezzel az összeállítással némi crossover állítgatás után igen kiváló, dinamikusan megszólaló és kristálytiszta hangzást kaptunk.

 

A PRX400 rendszer elemeit jó szívvel javasoljuk színpadi hangosításhoz, zenekari célokra, vendéglátós zenészeknek, és mindenféle rendezvényhangosító rendszerekhez. Ha szükséges, egymás mellett több darabot felrakva nagy rendszereket is építhetünk belőlük. A 412M és a 415M monitor célokra is kiválóan alkalmas. Illik hozzájuk tisztességes végfokokat és crossovert vagy rendszervezérlőt használni. Szívesen segítünk előzetesen komplett rendszerek kialakításában is. Valamennyi hangfal kipróbálható nálunk.  

A részletes adatlapok megtalálhatók a gyár oldalán.

Az egyes hangfalakról bővebb információk és az aktuális árak megtalálhatók webshopunkban.

Telefon: (92) 560-036
 (30) 916-3050

Bevásárlókosár

 x 
A kosár üres

Bejelentkezés

Kiemelt termékek

focusrite_scarlett_2i2_studio_2ndgen_pack
Focusrite Scarlett 2i2 Studio 2nd Gen
79500 Ft
Akciós termék Tooltip
at_athm30x_1
Audio-Technica ATH-M30X
21900 Ft
Akciós termék Tooltip
peavey_vip2_1
Peavey VIP2
79900 Ft

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre!


HTML formátum?

Sennheiser

Sennheiser auth logo

Audio-Technica

Audio-Technica Authorised Reseller Europe
HUNGARY

Minősítés

Vallalhato Vallalkozaspecset