Ön itt van: FőoldalHírek, újdonságokZenei számítógépes rendszerek, szoftverekHangkártyák

A webshopban található termékek árai és elérhetőségi információi naponta változhatnak, ezért rendelés előtt egyeztetést javasolunk!

Válasszon a lehetőségekből!

Gyártók listája


Jobb, gyorsabb, egyszerűbb

Már kapható a Focusrite új Scarlett hangkártya szériája

Scarlett 2ndGen

Az elmúlt évek során nálunk az üzletben egyértelműen a Focusrite Scarlett hangkártyái voltak a legnépszerűbbek. A kis piros dobozok jöttek, láttak és győztek. Mi lehetett a sikerük oka? Valószínűleg az, hogy amit a gyártó bevállalt a dokumentációiban, annak a Scarlett széria tagja tökéletesen meg is feleltek. Jó hangminőséget, praktikus kialakítást, egyszerű kezelhetőséget  ígértek, driver és installációs parák nélkül, és ez - legalábbis PC vonalon - tökéletesen teljesült is. A készülékek ára is nagyon rendben volt, és most már, több éves tapasztalat birtokában azt is elmondhatjuk, hogy nagyon megbízhatónak bizonyultak ezek a hangkártyák. Az elenyésző arányú meghibásodás sem gyártási probléma miatt következett be, hanem külső okok, például a rákapcsolt készülék hibája miatt.
A gyár azonban a felgyülemlett tapasztalatok és a felhasználói visszajelzések birtokában még tovább tökéletesítette a szériát, és most kiadta a második generációs (2nd Gen) Scarlett hangkártyákat. Az új modellek külsőleg is kissé eltérnek a korábbiaktól, például vannak méret és dizájnbeli eltérések, új forgatógombok, de a megszokott külső azért visszaköszön. Sokkal lényegesebbek ennél azonban az elektronikát érintő fejlesztések. Először is, valamennyi eszköz A/D és D/A konverterei működhetnek immáron 192 kHz-es mintavételi frekvenciával is. Nagyon lényeges, hogy bár megfelelően beállított számítógépeken eddig is alacsony késéssel lehetett dolgozni, a megújult Scarlett hangkártyákra még alacsonyabb, akár 2,74 ms roundtrip latencyt ígér a gyár. Megújultak a mikrofon előfokok is, még nagyobb bemeneti dinamikát és még kisebb zajt eredményezve. A hangszer előfokok is jóval nagyobb jelszintet képesek feldolgozni, mint a korábbiak, így nem okozhatnak problémát például az extrém nagy jelszintet produkáló gitár pickupok sem.
Változott némileg a körítésként kapott szoftver csomag is. Alapvető újdonság, hogy már a fejlesztés során is együttműködtek az AVID-dal, így mindenben Pro Tools kompatibilissá formálva a hangkártyákat. A letölthető csomag tartalmaz egy  Pro Tools First | First Focusrite Creative Pack csomagot is, így rendelkezésre áll egy DAW szoftver is sok hasznos kiegészítővel, tehát azonnal el lehet kezdeni a munkát. Továbbra is jár az eszközök mellé a népszerű Ableton Live Lite is, továbbá értékes további pluginok és 2 GByte letölthető sampling kollekció.

Az új Scarlett hangkártyákat jó szívvel javasoljuk mindenkinek, aki kisebb-nagyobb stúdiójába jó minőségű, megbízható, korszerű, ugyanakkor megfizethető árú hangkártyát keres. A sorozat a legkisebb "Solo"-tól a nagyon sok ki- és bejáratot tartalmazó 18i20-ig több modellből áll, érdemes áttekinteni a választékot, mert mindenki megtalálhatja a konkrét igényeihez passzoló darabot közülük. 
Vásárlás előtt a maglevő számítógépet szívesen megvizsgáljuk, hogy megfelel-e hangkártyák és a használni kívánt szoftverek által támasztott követelményeknek, és igény esetén elvégezzük a szükséges beállításokat, esetleges hardver módosításokat is.    

Az új hangkártyák részletes infókkal már megtalálhatók a webshopunkban!

E-MU 1212M PCIe hangkártya

EMU_1212mPCIe*** Archív cikk ***

      Miközben tanúi vagyunk a külső (USB, FireWire) kártyák térhódításának, felmerülhet a kérdés, hogy egyáltalán van-e még értelme asztali számítógépeken zenét szerkeszteni, stúdiózni? Az E-MU mindenesetre úgy gondolja, hogy igen. Ezért gyártják a régóta népszerű 1212m hangkártya új, PCI Express változatát. A notebook gépek nagy előnye a hordozhatóság és a csekély zaj. Ezen kívül más erényüket nem is tudnánk hirtelen felsorolni az asztali gépekkel szemben. Természetesen kifejezetten a stúdió alkalmazásokra gondolunk. Nézzünk pár szempontot, amik a hagyományos asztali PC-k mellett szólnak, ha zenei alkalmazásokban gondolkozunk!

 

  • Mindenképpen olcsóbban jövünk ki. Adott teljesítményt fele - kétharmada áron kaphatunk a notebookokhoz viszonyítva.
  • Rugalmasság. Teljesen az igényeinkre szabva konfigurálhatjuk őket. Nem csak a berakható memóriára, HHD-re, videokártyára gondolunk, hanem a BIOS-ra is. Ha zenei gépet konfigurálunk, minden szempontból, így BIOS tekintetében is optimális alaplapot választhatunk. A laptopok chipkészletét és BIOS-át néha egy modellen belül is többször variálják.
  • Nem kell megküzdenünk a földhurok problémákkal.
  • Könnyedén és ergonomikus módon megoldhatjuk a ma általánosan használt 2 munkamonitoros elrendezést.
  • A számítógépet hosszabbítókkal, illetve wireless egérrel és billentyűzettel rugalmasan helyezhetjük a legjobb helyre, így az esetlegesen zajosabb ventilátorokkal sem kell foglalkozni.
  • Nem okoz gondot semmiféle változtatás, bővítés, házilagosan megoldhatjuk az egyszerű szerviz beavatkozásokat is.
  • A belső kártyákkal sokkal egyszerűbb alacsony latencyt elérni, bár a lehetőségünk megvan külső USB vagy FireWire eszközök használatára is.  

    Konkrétan az E-MU 1212m kártyát tekintve ki kell emelnünk a benne használt jó minőségű konvertereket, és azt a lehetőséget, hogy ADAT optikai kábelekkel a kártyán található 2 audio IN-2 és 2 OUT-ot 8 bementetl és 8 kimenettel bővíthetjük még. Az ADAT interfész nagyon kedvelt a stúdió gakorlatban. Népszerű például a Behringer ADA 8000 AD / DA konvertre, mely egyszerűen csatlakoztatható a kártyához, és mellyel nagyon költséghatékonyan juthatunk sok bemenethez és kimenethez a stúdióban.

    Gyakori kérdés, hogy ha viszont asztali gépünk van, akkor milyen szempontok szólnak a külső, és miylenek a belső hangkáryta használata mellett? Ezekről a dolgokról a Bitzenede blogban már írtunk röviden.

    Röviden azt mondhatjuk tehát, hogy aki a legkisebb költségből a legnagyobb teljesítményt szeretné zenei gépében tudni, annak egy jól megtervezett és beállított, optimalizált windowsos PC a nyerő megoldás, jó minőségű belső hangkártyával. Az E-MU 1212m a legtöbb célra önmagában is bőven elég. Ha viszont valakinek a mobilitás a legfontosabb szempont, akkor érdemes egy jó laptopra áldozni, de nenk megvásárlását mindenképpen igen alaposan elő kell készíteni. Azt is meg kell fontolni, hogy a laptophoz milyen külső hangkártyát fogunk használni, figyelembe véve a midi portokat és az esetleges kontroller igényeinket is. Erről itt írtunk korábban pár megfontolandó tanácsot.

      A kártya kereskedelmi forgalomban már nem kapható.

Telefon: (92) 560-036
 (30) 916-3050

Bevásárlókosár

 x 
A kosár üres

Kiemelt termékek

jbl_irx115s_elol
JBL IRX115S
358500 Ft
korg_pa5x_felul
Korg PA5X 61
1540000 Ft
Akciós termék Tooltip

Sennheiser

Sennheiser auth logo

Minősítés

Vallalhato Vallalkozaspecset

 

Ceginformáció megbizhatósági tanusitvány