Ön itt van: FőoldalÜzletWebáruházHangszerekBillentyűs hangszerekKorg Kross 61

Válasszon a lehetőségekből!

Használt termék
Akciós termék
Ajándék tipp
Ár intervallum (nettó)
Minden kijelölést töröl

Gyártók listája


Korg Kross 61

Nyomtatás
Szintetizátor munkaállomás
Akciós termék Tooltip

Gyártó:Korg
Leírás

 

 

Leírás

 *** ARCHÍV TERMÉK, MÁR NEM RENDELHETŐ ***

A Korg KROSS zenei munkaállomás egy számtalan funkcióval kiegészített, hordozható szintetizátor.

A KROSS lehetővé teszi, hogy az otthon elkészített hangzásokat és dalokat, valamint a teljes rendszert bármikor magával vihesse! A hangzások gazdag választéka a maga nemében egyedülálló. A KROSS tervezésekor az elsődleges cél a használhatóság volt. A készülék mikrofon bemenettel és beépített audió felvevővel is rendelkezik, mindez 6 darab AA méretű elemről működtethető.

 

Áttekintés:

- Stílusos kialakítás, piros-fekete színösszeállítás
- Könnyű, mindössze 4.3 kg-os (61 billentyűs modell), illetve 12.4 kg-os (88 billentyűs modell) súly, 6 darab AA méretű elemről történő üzemeltetés
- Kiváló zongora, elektromos zongora, és dobhangok
- Hihetetlen mennyiségű hangzás, kétszer annyi PCM memória, mint bármelyik korábbi készülékben, és minden igényt kielégítő zenei stílus választék
- A Sound Selector segítségével a kívánt hangzás gyorsan és könnyedén kiválasztható
- Favorites funkció, mely lehetővé teszi, hogy 64 kiválasztott hangzást vagy audió formátumú dalt egyetlen gombnyomással elérhessen
- Professzionális minőségű EDS-i hangkeltő rendszer, összesen hét féle effekt egyidejű használata
- Külső mikrofon vagy más jelforrás csatlakoztatásának lehetősége
- Quick Layer, illetve Split funkció
- Sztereó audió felvevő, rájátszási (Overdub) lehetőséggel
- Az Electribe-ból már jól ismert Step szekvenszer, 16 Track-es MIDI szekvenszer, Drum Track, és Arpeggiator
- USB-n keresztül számítógéphez csatlakoztatható, a használt DAW szoftverben Plug-in-ként jelenik meg

 

Stílusos kialakítás, piros-fekete színösszeállítás

A különleges színösszeállítás és a forma - szinpadon vagy bárhol máshol - szinte vonzza a tekintetet. A hangszer teteje fekete, míg a háta és oldala - amit a közönség lát - vörös színű. A kétféle modell kétféle tervezési koncepciót képvisel. A 61 billentyűs modell a könnyű hordozhatóság jegyében készült, míg a 88 billentyűs modell finom formavilágával jól mutat a színpadon.

Könnyű és AA méretű elemekről is működik

Számtalan szolgáltatása mellett a KROSS nagy előnye a kis súlynak köszönhető hordozhatóság. A 61 billentyűs modell mindössze 4,3 kg, a hordozható kategóriában ez a hangszer a legkönnyebb.

Kiváló zongora, elektromos zongora, és dobhangok

A Korg szintetizátorok a professzionális zenészek körében igen nagy népszerűségre tettek szert. A KROSS az élvonalbeli hangszerekből vette át a zongora, az elektromos zongora és a dob hangszíneket, és mindezeken kívül még egy sor olyan hangzást is tartalmaz, amely a maga kategóriájában semmilyen más hangszerben nem található meg. A zongora hangminta a háromszintű Velocity-vel, valamint a pedál lenyomásakor megjelenő pedál zajjal, minden apró megnyilvánulásában a valódi, akusztikus zongorák játékérzetét kelti. A hangszerben a zongorán kivül a pianínó hangszín (amely a PCM szintetizátorokban ritkaságnak számít), valamint a Korg híres és jellegzetes SG-1D Sampling Grand hangszíne és az M1 Music Workstation hangjai is megtalálhatók. Az öt klasszikus elektromos zongora hangja a munkaállomás akusztikus zongora hangszíneihez hasonlóan rendkívül élethű. Az effektek megfelelő beállításával teljessé teheti, az elképzelésének megfelelően alakíthatja ki a hangzást. A hangszerben a dalok készítéséhez nélkülözhetetlen dob hangok is helyet kaptak.

Hihetetlen mennyiségű hangzás

Mivel hordozhatósága miatt a KROSS-t a legkülönfélébb helyzetekben használják majd, hangszínek tekintetében is széles választékot kell nyújtania, felül kell múlnia a korábban éllovasnak számító modelleket is. Ezért az előző tipusokhoz, például az X50-hez és a PS 60-hoz képest, körülbelül kétszeres PCM adatmennyiséget tárol. Egyrészt rendelkezésre állnak a közkedvelt Rock, illetve jazz orgonák, a vonósok, és a jól ismert szintetizátor hangzások. Másrészt, az említetteken kívül, a hangszerben a játék zongorán, a harmonikán, a kombó orgonán, és a templomi orgonán kívül olyan hagyományos hangszerek is megtalálhatók, mint például a szalagos Sampler és a különféle harang-szerű hangok, valamint a Dance és az elektronikus zenéhez elengedhetetlenül szükséges hangszínek. Ez utóbbiak olyan egyedi hangzások, melyek egyetlen hasonló kategóriás szintetizátorban sem fordulnak elő. A tervezés célja az volt, hogy csak egyetlen hangszerre, a KROSS-ra legyen szükség.

A Sound Selector segítségével a kívánt hangzás gyorsan és könnyedén kiválasztható
A KROSS-ban található számtalan hangszín közül a kívánt hangzás kiválasztását két, külön erre a célra szolgáló kezelőszerv teszi egyszerűbbé. A kategória tárcsával először válasszon a zongora, az elektromos zongora, az orgona, a harang, a szintetizátor, a basszusgitár, vagy a vonós kategóriák közül. Ezután forgassa a Sound Selector-t, és válassza ki a kívánt hangot. Ezzel a módszerrel a kiválasztást gyorsan elvégezheti anélkül hogy eltévedne a hangszínek között.

Favorites funkció, mely lehetővé teszi, hogy 64 kiválasztott hangzást vagy audió formátumú dalt egyetlen gombnyomással elérhessen
Az elkészített saját hangzások vagy a gyakran használt hangzások közül 64-et 4 bank 16 gombjához rendelhet, így ezeket a hangszíneket egyetlen érintéssel előhívhatja. Ez a módszer élő játék vagy dal készítés közben rendkívül kényelmessé teszi a munkát. A "kedvenc" gombokhoz - a hangszíneken kívül - audió formátumú dalokat is kijelölhet.

Professzionális minőségű EDS-i hangkeltő rendszer
Az EDS-i hangkeltő rendszer a Korg legnépszerűbb hangszereiben található, kiváló minőségű EDS/EDS-X rendszer továbbfejlesztett változata. A rendszer egyidőben hét, öt inzert és két Master effekt használatát teszi lehetővé.
A jól ismert effektek, mint a Delay, Reverb, Chorus, Flanger, és forgó hangszóró mellett a 134 kiváló hangú effekt között számtalan Korg fejlesztésű "REMS" technológiás erősítő modell és egy robot hangú Vocoder is helyet kapott.

Külső mikrofon vagy más jelforrás csatlakoztatásának lehetősége
A MIC IN aljzat (6.3 mm-es Jack) közvetlen mikrofon csatlakoztatást tesz lehetővé. Ha a hangszeren játszó zenész énekel is és egyedül van a szinpadon, nincs szükség külön keverőre. A készülék LINE IN bemenetére (3.5 mm-es sztereó Jack) audió lejátszót csatlakoztathat, ennek segítségével zenei alapot szólaltathat meg.

Quick Layer, illetve Split funkció
A megfelelő gombok segítségével elvégezheti a Layer, illetve Split beállításokat. Először válassza ki a használni kívánt programot, majd a megfelelő gomb megnyomásával engedélyezze a Layer vagy Split funkciót. Bekapcsolt állapotban a képernyőn megjelenik a választott funkció és kiválaszthatja a Layer másik hangszínét vagy a Split pontot. A beállítást kombinációként mentheti el.

Sztereó audió felvevő, rájátszási (Overdub) lehetőséggel
A beépített sztereó audió felvevővel nem csak magáról a KROSS-ról készíthet felvételt, hanem a csatlakoztatott mikrofon vagy a bemenetre érkező külső jelforrás hangját is rögzítheti. A felvett Track-eket visszajátszhatja, illetve dal vagy demo készítésekor ismételt rájátszásokat készíthet. Az audió felvételeket WAV formátumú fájlként SD kártyára (ezt külön kell megvásárolnia) mentheti, illetve az ott tárolt WAV fájlokat visszatöltheti a hangszerbe. Az adatok kezelését számítógéppel teheti egyszerűbbé.

Az Electribe-ból már jól ismert Step szekvencer, 16 Track-es MIDI szekvencer, Drum Track, és Arpeggiator
A KROSS-ban az Electribe sorozat jól ismert Step szekvencere található. A szekvenszer tizenhat gombjával egyenként be- vagy kikapcsolhatja a hangokat, így gyorsan és könnyedén 64 lépésből álló saját ritmusokat készíthet. A könnyen szállítható KROSS minden olyan alapfunkcióval rendelkezik, melyre egy zenei munkaállomásnál szükség lehet, így használhatja például a kvantálásra is képes, 16 Track-es MIDI szekvencert, a Copy és Paste funkciókat, és egyenként szerkesztheti a hangeseményeket. Az SD kártya (külön kell megvásárolni) és egy számítógép segítségével SMF formátumú adatokat kezelhet. A KROSS egy teljesértékű Workstation és zenekészítő eszköz, melynek Drum Track funkciója lehetővé teszi, hogy a megfelelő gombok megnyomásával különféle ritmusokkal egészítse ki a zenét. A beépített Arpeggiator segítségével nem csak szintetizátor hangzásokat, hanem gitár és basszusgitár riffeket is készíthet.

USB-n keresztül számítógéphez csatlakoztatható
A KROSS-t USB segítségével számítógéphez csatlakoztathatja, így MIDI adatokat forgalmazhat. A KROSS Editor és a Plug-In Editor használatával a számítógépen egyidőben számtalan paramétert jeleníthet meg és elvégezheti ezek szerkesztését is. A számítógépen futtatott DAW szoftverben a KROSS szoftver szintetizátorként jelenik meg.
* A KROSS Editor-t és a Plug-In Editor-t a Korg web oldaláról töltheti le (http://www.korg.com/).

 

Specifikációk

Billentyűzet
61 billentyű
* Leütésérzékeny, de az After Touch nincs támogatva
* Szabványos C2 - C7 ([C1...C6]-[C3...C8] tartományban transzportálható)

Rendszer
EDS-i (Enhanced Definition Synthesis)

Hangok
Maximum polifónia:
80 hang (80 oszcillátor) / Single Mode
40 hang (40 oszcillátor) / Double Mode
* A maximális egyidejű hang pilofónia olyan oszcillátor beállításoktól is függ, mint a sztereó Multisample-k és a Velocity Crossfade.

Preset PCM memória:
Körülbelül 112 MB (48 kHz, 16 bit-es lineáris PCM konverziónál)
421 Multisample (ebből 6 sztereó)
890 dob minta (ebből 49 sztereó)

Program:
Oszcillátor
OSC1 (Single), OSC1 + 2 (Double): sztereó Multisample támogatás, oszcillátoronként négy Velocity szint kapcsoló, Crossfade, illetve Layer szint használható.

Szűrők
Négy tipusú szűrő elút (önálló, soros, párhuzamos, 24 dB)
Oszcillátoronként két Multi-mode szűrő (mélyáteresztő, magasáteresztő, szávszűrő, sávvágó)

Moduláció
Minden oszcillátornál: két burkológörbe generátor (Filter & Amp), két LFO, két Key Tracking generátor (Filter & Amp), két AMS keverő, Pitch EG, Common LFO, két közös Key Tracking generátor

Kombináció:
Timbre- száma
Maximum: 16 Timbre
A hangszíneket a Key Zone és a Velocity Zone beállításokkal lehet átkapcsolni, a program beállításokat pedig a Tone Adjust funkció segítségével lehet megváltoztatni.

Master Keyboard működés
Külső MIDI-s eszköz vezérlése

Drum Kit:
Sztereó és monó dob hangminták
4 Velocity Zone kapcsoló (Crossfade-k és Layer-ek)

Kombinációk, programok és Drum Kit-ek száma:
Felhasználói: 640 program (512 előreprogramozott)
Felhasználói: 384 kombináció (256 előreprogramozott)
Felhasználói: 48 Drum Kit (32 előreprogramozott)
Preset: 256 GM2 program + 9 GM2 dob program

Kedvencek:
Felhasználói: 64 (16 kedvenc beállítás x 4 bank)

Effektek

Inzert effektek:
5 inzert effekt (sztereó bemenet és kimenet)

Master effektek:
2 Master effekt (sztereó bemenet és kimenet)

Effekt tipusok:
Összesen: 134 tipus
* 74 inzert effekt
* 101 Master Effect 1
* 120 Master Effect 2

Moduláció:
Dinamikus moduláció

Effekt vezérlő busz:
Sztereó kiegészítők (Limiter, Gate, Vocoder, stb.)

Polifónikus Arpeggiator

Program módban:
1 eszköz

Kombinációs, illetve szekvenszer módban:
2 eszköz

Pattern-ek száma:
1.028 User Arpeggio pattern (916 előreprogramozott)
5 Preset Arpeggio pattern

Hangok száma:
12 hang

Lépések száma:
Maximum: 64 lépés

Step szekvenszer

Program módban:
1 eszköz

Kombinációs módban:
1 eszköz

Szekvenszer módban:
1 eszköz

Hangok száma:
12 hang

Lépések száma:
Maximum: 64 lépés

* Minden programhoz, kombinációhoz és dalhoz külön Step szekvencer beállítást lehet készíteni.

Drum Track
Preset: 700 pattern (a szekvencer patternekkel megosztva)
Trigger Mode/Sync/Zone beállítások

Szekvencer

Track-ek:
16 Track-es MIDI szekvencer

Dalok száma:
Maximum 128 dal

Felbontás:
1/480

Tempó:
40.00 - 300.00 (1/100 BPM felbontás)

Maximum memória:
210.000 MIDI esemény

Számláló:
Ütem / leütés / jelölő

Template dal:
16 Preset és 16 User Template dal

Preset:
700 pattern (a Drum Track patternekkel megosztva)

Formátum:
KORG (KROSS) formátum, SMF formátum

Audió felvétel

Felvételi formátum:
PCM audió formátum (48 kHz / 16 bit)

Import:
WAV (.wav): 44.1 kHz* / 16 bit, 48 kHz / 16 bit, sztereó
* 44.1 kHz-ről 48 kHz-re automatikus konvertálás

Export:
WAV (.wav): 48 kHz / 16 bit

Folyamatos felvétel időtartama:
Maximum: 3 óra

Lehetsége felvételi időtartam:
A használt SD kártyától függ, de 1 GB körülbelül 90 perc

Dalok száma:
Maximum: 200 dal

A Multi-track felvételek száma:
Az SD kártya szabad memóriakapacitásától függ

Számláló:
Óra/ perc/másodperc

Média
File, Utility, információ

Vezérlők

Általános vezérlés:
Pitch Bend kerék, modulációs kerék, SW [1], SW [2], TEMPO gomb, TAP gomb

Step szekvenszer, illetve kedvencek (Favorite):
1-16 gomb, STEP SEQ gomb, SET UP vezérlő gomb, RUN gomb, FAVORITE gomb, BANK vezérlő gomb, LED: A/B/C/D (ezek a "STEP SEQ"-hez és a "FAVORITE"-hoz használhatók).

Drum Track:
DRUM TRACK gomb

Arpeggiator:
ARP gomb

Effekt be-, illetve kikapcsolás (On/Off):
MASTER FX gomb

Audió felvevő:
SETUP gomb, PLAY/PAUSE (> / II) gomb

User interfész

Kijelző:
240 x 64 pixel háttér megvilágítású LCD, beállítható kontraszt (az EXIT gomb nyomvatartása mellett forgassa a Value kereket)

Kategória:
[CATEGORY], [SELECT] kerekek

Mód:
[COMBI], [PROG], [SEQ], [GLOBAL/MEDIA] gombok

VALUE szabályzó:
[VALUE] kerék, [Cursor (bal/jobb/fel/le)], [EXIT], [ENTER], [FUNCTION], [PAGE+], [PAGE-], [MENU] gombok

SEQUENCER:
[PAUSE], [REW], [FF], [LOCATE], [REC], [START/STOP] gombok

TEMPO:
[TEMPO] gomb, [TAP] gomb

Split/Layer:
[SPLIT], [LAYER] gombok

Egyéb:
[AUDIO IN] gomb, [VOLUME] szabályzó

Vezérlő bemenet
DAMPER (a Half Damper használható)
ASSIGNABLE SWITCH
ASSIGNABLE PEDAL

Kimenetek

AUDIO OUTPUT (L/MONO, R)
6.3mm aszimmetrikus Jack
Kimeneti impedancia: 1.1kΩ (L / Mono kiement: ekkor a Mono kimeneti impedancia = 550Ω)
Maximális jelszint: +10.0 dBu, terhelési impedancia: nagyobb, mint 10 kΩ.

Fejhallgató kimenet:
3.5 mm-es sztereó mini Jack
Kimeneti impedancia: 33Ω, maximális jelszint: 40 + 40 mW

Bemenetek

AUDIO INPUT (Line In):
3.5 mm-es sztereó mini Jack
Bemeneti impedancia: 1.1 kΩ
Maximális jelszint: -42 ~– 0 dBu

MIC IN:
6.3mm aszimmetrikus Jack
Bemeneti impedancia: 33 Ω
Maximális jelszint: -48 ~ -6 dBu

MIDI
IN, OUT

USB
1 darab B tipusú (USB-MIDI interfész)

SD kártya csatlakozó
1 csatlakozó
Maximum: 2 GB-os SD memóriakártya használható
Maximum: 32 GB-os SDHC memóriakártya használható (SDXC memóriakártyák nem használhatók)

Tápellátás
AC adapter (DC9V), POWER gomb
6 darab AA méretű alkáli, vagy 6 darab AA méretű Ni-MH (nikkel metál-hidrid) elem
Elemek élettartama:
Alkáli elemek használatakor = körülbelül 4 óra*
Nikkel metál-hidrid (1900 mAh) elemek használatakor = körülbelül 5 óra*
* Az elemek élettartama a használat körülményeitől függően változhat.

Fogyasztás
5 W

Méretek (szélesség x mélység x magasság)
KROSS-61 = 942 × 281 × 91 mm

Tömeg
KROSS-61 = 4.3 kg

Tartozékok
AC adapter
Quick Start utasítás

Külön megvásárolható kiegészítők
XVP-10 Expression/Volume pedál
EXP-2 Foot Controller
DS-1H Damper Pedal
PS-1, PS-3 Pedal Switch

A KORG USB-MIDI Driver szükséges számítógépes környezet

Számítógépes kapcsolat: Windows és OSX kompatibilitás

 

Videó

 

Napi ár A legkedvezőbb napi árakról érdeklődjön!
Garancia A termékre 24 havi garanciát adunk

Telefon: (92) 560-036
 (30) 916-3050

Bevásárlókosár

 x 
A kosár üres

Bejelentkezés

Kiemelt termékek

roland_cube10gx
Roland Cube-10GX
45600 Ft
korg_krome61_platinum_f
Korg Krome 61 Platinum
279900 Ft
Akciós termék Tooltip

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre!


HTML formátum?

Sennheiser

Sennheiser auth logo

Audio-Technica

Audio-Technica Authorised Reseller Europe
HUNGARY

Minősítés

Vallalhato Vallalkozaspecset