Válasszon a lehetőségekből!

Használt termék
Akciós termék
Ajándék tipp
Ár intervallum (nettó)
Minden kijelölést töröl

Gyártók listája


Korg KingKORG

Nyomtatás
Virtuális analóg szintetizátor
Bruttó listaár:320001 Ft
Eladási ár:299900 Ft
Nettó ár:236142 Ft
Kedvezmény:20101 Ft
Adó összege:63758 Ft
Akciós termék Tooltip

Gyártó:Korg
Leírás

Jelenleg a fekete színű modell kapható!

Jelenleg a fekete színű modell kapható!

Leírás

 

A KingKORG nevéhez méltó módon király a virtuális analóg szintetizátorok között. A Korg az elmúlt évek során megmutatta, hogy a régebbi analóg hangszereit nagyszerűen képes a korszerű DSP technikával modellezni, ezáltal mindenki számára hozzáférhetővé válnak a legendás analóg és egyéb technológiájú korábbi modellek hangzásai és a bennük rejlő hangszín szerkesztési lehetőségek is. Ugyanakkor a modellező technológia kiküszöböli az analóg hangkeltő rendszerekre jellemző nem kívánatos zajokat, elhangolódási problémákat, termikus instabilitást. A KingKORG magában hordozza a klasszikus Korg analóg szintetizátorok, mint például az MS-20 és a Prophecy, a Z1, az MS2000 és a RADIAS ősének számító Mono / Poly minden előnyös tulajdonságát. A kezelés is a hagyományos sémák szerint történik.

・Élő játékra optimalizált, 61 teljes méretű billentyűvel felszerelt analóg modellezésű szintetizátor
・A kezdő és a profi zenészek számára is megfelelő minőségű oszcillátor rendszer
・A klasszikus hangszerek hangját reprodukáló modellezéses szűrők
・Három Master effekt egység (egyenként hat effekt típussal), melyek a végső hangzás kialakításában segítenek
・Az elektroncsöves meghajtó áramkörnek köszönhetően felharmonikusokban gazdag, erőteljes torzított hang
・Jól átlátható, új kezelőfelület
・A Korg Monotribe vagy az MS-20 vezérlésére szolgáló CV/GATE OUT kimenet
・A programok szervezését egyszerűsítő könyvtár kezelő szoftver

== HAGSZÍNEK ==
A kezdő és a profi zenészek számára is megfelelő minőségű oszcillátor rendszer
A KingKORG kiváló hangzása a 3 oszcillátornak, az oszcillátoronként 2 hangszínnek, valamint az új XMT modellezésnek köszönhető. Az XMT (Xpanded Modeling Technology) a Korg technológiája, mely az egyszerű kezelhetőség megőrzése mellett is különleges hangzások előállítását teszi lehetővé. A hagyományos szintetizátoroknál a hangképzés során az oszcillátorokat egymás után kell beállítani, és ilyenkor a teljes átláthatóság igen nehéz. Ezzel szemben a KingKORG előre elkészített algoritmusai különböző tipusú és számú oszcillátorok kombinációiból állnak, melyek segítségével a kívánt hangzás gyorsan és egyszerűen beállítható. A választható oszcillátor algoritmusok, az analóg szintetizátor fűrészfog hullám, a négyszög hullámforma, és a zajok mellett számtalan PCM/DWGS algoritmus közül is választhat, így az egyéni hangszín készítésére minden eszköz rendelkezésre áll.

A klasszikus hangszerek hangját reprodukáló modellezéses szűrők
A KingKORG tervezésekor különös figyelmet fordítottak a szűrő egységre, mely meghatározza a szintetizátor karakterét. Az egymástól független szűrők az analóg modellezés során rendkívüli előnyöket biztosítanak, és a KingKORG szűrői páratlanul rugalmasan használhatók. A különleges analóg modellezésű szűrő tipusok variálhatók, és a szűrő modellek különböző összeállításával akár a70-es évek Lead és Bass hangzásainak előállítására használt analóg monofonikus szintetizátorok, akár a 80-as évek újhullámos polifónikus szintetizátorainak hangszínei, de még a Korg klasszikusnak számító MS-20-as analóg szintetizátorának szűrői is modellezhetők. A szűrők önálló oszcillátorként a rezonancia beállítására is alkalmasak, ez is csak az analóg szintetizátorokra jellemző különlegesség.

Három Master effekt egység (egyenként hat effekt tipussal), melyek a végső hangzás kialakításában segítenek
A KingKORG három Master effekt egységgel randelkezik, minden egységben hat féle effekt tipus közül választhat. A PRE FX-ből választhatja például a torzítót vagy az erősítő szimulátort, a MOD FX egységben olyan klasszikus effektek vannak, mint a Phaser, a Chorus, és a Tremolo és végül a REV/DELAY, mely tipusban ambient effektek, például Hall Reverb és modulációs Delay is található. Az effekt processzornak az effekt tipus kiválasztására szolgáló kezelőszerve az előlapon helyezkedik el. A kívánt effekt tipus kiválasztásához forgassa a kereket addig, amíg az effektet meg nem hallja, majd a kerék alatti FX vezérlő gombokkal végezze el az effekt beállítását.

Az elektroncsöves meghajtó áramkörnek köszönhetően felharmonikusokban gazdag, erőteljes torzított hang
Az analóg szintetizálás több éves tapasztalatai alapján a Korg a KingKORG Master effektjét egy teljesen analóg, elektroncsöves meghajtó áramkörrel egészítette ki. Így a tiszta hangszín mellett egy rendkívül meleg, telt, erőteljes hangzású Overdrive használatára is lehetőség nyílik.

Vocoder funkció
A beépített Vocoder az előlapon elhelyezett mikrofon audió jelének segítségével változtatja a hangot, ezáltal olyan hatást érhet el, mintha a szintetizátor beszélne. A Vocoder Formant Shift funkciója radikálisan megváltoztatja a hang karakterét csakúgy, mint a Formant Hold, mely lehetővé teszi, hogy “kimerevítse” a hangot és a billentyűzet segítségével visszajátssza. A KingKORG Dual-Timbre kialakításának köszönhetően a Vocoder egy másik hangszínnel kombinálva akár komplementer hangszínként, akár modulációs forrásként is használható.

Virtual Patch funkció
Több klasszikus szintetizátornál (például az MS-20-nál) a jel útja Patch kábelek segítségével újrakonfigurálható, egyik elem fizikailag összekapcsolható egy másik elemmel. A KingKORG is rendelkezik ezzel a lehetőséggel, a műveletet a Virtual Patch rendszer segítségével végezheti el. A hangszínenként hat Virtual Patch-et konfigurálhat, beállíthatja például az EG vagy az LFO jelútját, illetve a Joystick mozgását virtuálisan hang paraméterekhez, például a Pitch vagy a Cutoff paraméterekhez rendelheti, így a paraméterek modulálásával jelentősen növelheti a hangzás formálásának lehetőségeit.

Step Arpeggiator funkció
A Step Arpeggiator a billentyűzeten lenyova tartott akkordnak megfelelően automatikusan frázis arpeggio-t hoz létre (azaz felbontja az akkordot). Hat arpeggio tipus közül választhat, és külön beeállíthatja az egyes lépések kitartottságát (Duration), intervallumát, valamint az adott lépés be-, illetve kikapcsoltsági állapotát. A funkció segítségével rendkívül változatosá teheti a játékot.

== JELLEMZŐK ==
Jól átlátható, új kezelőfelület
Az új kialakítású előlapon a kezelőszervek csoportosítva vannak, így könnyebben végezhetők el a szerkesztési feladatok. Az analóg szintetizátorok jelútjának figyelembevételével kialakított KingKORG előlapja teljes mértékben kihasználja a mai technológiák által biztosított lehetőségeket. Az oszcillátor egységnek például saját kijelzője van, melyen a kiválasztott algoritmus neve látható. A kijelző mellett elhelyezett kerék forgatásakor megjelennek a nevek, a kerék megnyomásával pedig a különböző kategóriák, például az ANALOG vagy a DWGS kategória elejére ugorhat. A vezérlő gombok az egyes oszcillátorok legjellegzetesebb paramétereinek értékét változtatják, és ezzel lehetővé teszik, hogy az analóg szintetizátor minden előnyét kihasználva, a gombok forgatásával változtassa a hangot. A három Master effekt mindegyikéhez egy-egy kerék tartozik, ezekkel egyszerű az effektek kipróbálása és a hangzásra gyakorolt hatás ellenőrzése. A világító kijelző a legmostohább szinpadi körülmények között is kiválóan olvasható.

61 teljes méretű billentyű és Korg X/Y Joystick
A KingKORG billentyűzete öt oktávos átfogású, leütésérzékeny billyentűkből áll, melynek érzékenysége (reakciója) - a klasszikus hangszerekhez hasonlóan - beállítható (Normal, Shallow, vagy Deep). Az oktávváltó gombok mellett a háttér megvilágítású X/Y Joystick segíti az élő előadás közben a legfontosabb paraméterek vezérlését. Játszhat az előre elkészített és programozott Preset hangszíneken, miközben a Joystick segítségével különféle modulációkat elvégezve egyedivé, különlegessé teheti a hangzást.

Favorites funkció - az élő játék megkönnyítése érdekében
A Favorites (kedvencek) funkció lehetővé teszi, hogy egyetlen gomb megérintésével előhívhassa kedvenc hangszíneit. A könnyű visszahívás érdekében a kedvenc gombokhoz - nyolc kategóriába csoportosítva - összesen 40 programot jelölhet ki.

200 beépített preset program
A KingKORG nyolc kategóriába rendezve összesen 200 szinpadkész preset programot tartalmaz. A kategóriák között olyanok vannak, mint a Synth, a Lead, vagy a Bass. Ezekre a nagyszerű gyüjteményekre élő játék közben bármikor szüksége lehet, a kollekciók számtalan PCM zongora, elektromos zongora, orgona, és csemballó hangszínt is tartalmaznak. A régebbi szintetizátoroknak köszönhetően, a KingKORG-ban a kedvelt klasszikus és modern dalok előadásához szükséges autentikus hangszínek is megtalálhatók, és ez tovább bőviti a felhasználási lehetőségeket. A saját beállítású hangszínek tárolására 100 felhasználó által programozható memóriahely áll rendelkezésre.

A Korg Monotribe vagy az MS-20 vezérlésére szolgáló CV/GATE OUT kimenet
A CV/GATE OUT kemenet lehetővé teszi, hogy a KORG Monotribe-t vagy az MS-20-t analóg jellel vezérelje. Az erre a célra szolgáló kábel a Monotribe tartozéka, csatlakoztatás után a KingKORG billentyűzete segítségével szólaltathatja meg a Monotribe-t.

A programok szervezését egyszerűsítő könyvtár kezelő szoftver
Ha a KingKORG-t USB kábellel számítógéphez csatlakoztatja és telepíti a könyvtár kezelő szoftvert, a programokat egyszerűen a számítógép segítségével menedzselheti. A szoftvert a Korg weboldaláról (http://www.korg.com) töltheti le, de beszerezheti a helyi Korg viszonteladótól is.

 

Specifikációk

Szintézis rendszer
XMT (eXpanded Modeling Technology)


Billentyűzet
61 hang / Félig súlyozott billentyűzet (leütésérzékeny)

Maximum polifónia:
24 hang

Programok
300 (200 Preset és 100 User), 8 kategória
Max 2 hangszín (Layer / Split)

Szintetizátor
Oszcillátor
3 oszcillátor (választhatóan analóg, Noise, DWGS, PCM, és MIC IN tipusú)
127 tipus (Analog & Noise: 64 + DWGS:30 + PCM:50 + MIC IN)

Szűrő
1 Filter (választhatóan LPF, HPF, BPF)
18 tipus (LPF:7 + HPF:5 + BPF:6 / a modellező szűrőkkel együtt)

Moduláció
EG: 2 egység, LFO: 2 egység, AMP
Virtual Patch hangszínenként: 6 szett

Effektek
Egységek:
3 program effekt (PRE FX, MOD FX, REV/DELAY) + EQ (2 sávos) + TUBE (Sztereó)
Tipusok:
PRE FX: 6 tipus (DISTORTION, DECIMATOR, RING MOD, GT AMP, EP AMP, TONE)
MOD FX: 6 tipus (FLANGER, CHORUS, U-VIBE, TREMOLO, PHASER, ROTARY)
REV/DELAY: 6 tipus (HALL, ROOM, PLATE, TAPE ECHO, MOD DELAY, BPM DELAY)

Vocoder
16 sávos Vocoder, Formant Shift és Formant Hold funkcióval

Arpeggiator
Legfeljebb 8 lépés (A lépések száma változtatható),
6 tipus (UP/DOWN/ALT1/ALT2/RANDOM/TRIGGER)
Vezérlők
Joystick, Octave Up/Down gomb, Category/Favorite gomb

Kijelzők
Fő kijelző:
16 x 2 karakter OLED (Organic Light-Emitting Diode)
Az oszcillátor és a szűrő egységek kijelzője:
128 x 64 pixel OLED (Organic Light-Emitting Diode)

Audió
Bemenet:
Mikrofon bemenet,
Csatlakozó: XLR-3-31 tipus (szimmetrikus)
Bemeneti impedancia: 6.8 kΩ
Maximumjelszint: -12 dBu
Kimenet:
Audió kimenet “L/MONO, R”
Csatlakozó: φ6.3 mm, Jack (aszimmetrikus)
Terhelő impedancia: 10 kΩ vagy több
Maximum jelszint: +8.2 dBu
Fejhallgatók
Csatlakozó:φ3.5 mm, sztereó mini jack
Maximum jelszint: 60 mW + 60 mW @33Ω
Vezérlő bemenetek:
DAMPER pedál csatlakozó (a Half‐Damper nem támogatott), SWITCH/PEDAL csatlakozó

Vezérlő kimenetek:
CV/GATE kimeneti csatlakozó

MIDI
Bemenet és kimenet

USB
USB B tipus

Tápellátás
AC adapter (DC12V)

Teljesítmény felvétel
10 W

Méretek (szélesség x mélység x magasság)
1,027 × 313 × 96 mm

Tömeg
7.0 kg

Tartozékok:
AC adapter
Használati utasítás,
CV/GATE kábel (csak a KORG “monotribe”-hoz)

Külön megvásárolható kiegészítők
XVP-10: Expression/Volume pedál
EXP-2: Foot Controller
DS-1H: Damper Pedal
PS-1, PS-3: Pedal Switch

 

Video

 

Garancia A termékre 24 havi garanciát adunk

Telefon: (92) 560-036
 (30) 916-3050

Bevásárlókosár

 x 
A kosár üres

Bejelentkezés

Kiemelt termékek

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre!


HTML formátum?

Sennheiser

Sennheiser auth logo

Audio-Technica

Audio-Technica Authorised Reseller Europe
HUNGARY

Minősítés

Vallalhato Vallalkozaspecset