Ön itt van: FőoldalHírek, újdonságokHangtechnika, stúdiótechnikaKeverőkKeverők számítógépes munkákhoz
bitzenede banner

Earmaster6 kicsi

Válasszon a lehetőségekből!

Gyorshírek

Genelec karácsony!

Genelec 8020DPM kA Genelec monitorhangfalait nem kell bemutatni senkinek. Most különleges árakat kínálunk a "80-as" sorozat darabjaira. Karácsonykor már ezek lehetnek a stúdió ékességei! :)
18.11.13


EarMaster7

Earmaster7 kAlaposan átalakult és rengeteg dologban fejlődött kedvenc zenei képességfejlesztő szoftverünk, az EarMaster.
2017.11.22.


 

Camps gitárok

Camps gitarok Megkezdtük az igen jó minőségű spanyol Camps klasszikus gitárok forgalmazását. Részletek cikkünkben.
17.10.18.


Segítünk a megfelelő mikrofon megtalálásában

AT Mikro kicsi Nem is olyan könnyű a megfelelő énekmikrofon kiválasztása! Nálunk mindig van lehetőség több modell összehasonlítására. Az Audio-Technica ismertetője pedig elmagyarázza a legfontosabb tudnivalókat.
17. 02. 21.


Új Scarlett hangkártyák

Scarlett 2ndgen kicsiMegújult a Focusrite népszerű Scarlett USB hangkártya sorozata.  A fejlesztések részleteiről cikkünkben adunk részletesebb információkat.
16.06.19.


Roland E-A7

Roland EA7kA Roland legújabb kísérő automata keyboardját rengeteg új és izgalmas szolgáltatással, lehetőséggel látták el. Ennek ellenére a kezelhetősége nagyon logikus és áttekinthető. A profi zenészek számára kifejlesztett hangszer már kipróbálható és megvásárolható nálunk!
15.12.18.


 

Jön az új Kronos!

Korg Kronos2015 display-kAz új Kronos még jobb lesz. 2015-től már ezt a verziót fogjuk árulni.
2014.11.13.

Earmaster 6 - magyarul

Earmaster6 box kÖrömmel jelenthetjük, hogy elkészültek az EarMaster 6 zenei képesség- és hallásfejlesztő szoftver magyar verziói is, és mostantól ezek megvásárolhatók nálunk. Az új verzióval sok fejlesztést és új licenszelési megoldásokat is beépítettek a rendszerbe, érdemes tehát meglátogatni EarMaster oldalunkat!
(14.05.25.)


 

AVID - Pro Tools

AVID logoMegkezdjük az AVID termékek árusítását a Syncopában. Eddig is be lehetett persze szerezni nálunk a Pro Tools és egyéb szükségleteket, az AVID választékából, de mostantól kiemelt figyelmet fordítunk ezekre, és a tőlünk megszokott supportot igyekszünk mindenre nyújtani. Bevezető akciónkban annyira olcsón adjuk a Fast Track Solot, a Fast Track Duot és az Mboxot (valamennyit Pro Tools Express körítéssel), hogy nem szabad kihagyni ezt a különleges lehetőséget! További infók AVID cikkünkben
2013.12.09.


 

Axial - Roland hangszín könyvtár

Roland Axial

Megnyílt a Roland szintetizátorok hangszíntára. Az Axial egyelőre a Jupiter 50, 80, a Gaia és az Integra-7 számára tartalmaz vadiúj hangkönyvtárakat, de jó lenne, ha a régebbi modellekhez is elérhetővé tennék a patcheket.
2013.05.31.


 

Casio katalógus

Örömmel tesszük közzé a legfrissebb magyar nyelvű Casio hangszer katalógust.

A szép kivitelű prospektusban ismertetett hangszerek nagy része megtalálható az üzletünkben és így webshopunkban is. A gyár teljes hangszerválasztékának árait tartalmazza a Casio árlista.


 

Keverők számítógépes munkákhoz

Allen Heath ZED10   Szinte minden zenész használ az otthoni zeneszerkesztéshez, stúdiózáshoz valamiféle keverőpultot.  Azt hihetjük, hogy teljesen mindegy, milyen keverőt teszünk a számítógép mellé, hiszen a megszokott analóg hangjeleket terelgetjük ide-oda, így aztán csak a pénztárcánk szabja meg, hogy miféle keverővel dolgozunk. Azonban egyáltalán nem mindegy, hogy a számítógépes hangkártya ki- és bemeneteire mivel és hogyan csatlakozunk rá. A dolog persze az alkalmazott munkamódszertől is függ. Aki csak a számítógépben levő szoftver hangszerekkel dolgozik, annak elég csak a kimeneteket menedzselni. Aki elsősorban külső hangforrásokkal dolgozik, annak a bementi jelillesztést, a mikrofonok megfelelő fogadását is meg kell oldani. Nagyon fontos a monitor és a behallgatási lehetőség.
    Nagyon sokan nem gondolnak egy fontos dologra, ami alapvetően kihat a számítógépes zenei munkánk hatékonyságára. Arról van szó, hogy tulajdonképpen két keverőt kéne használnunk. Egy a bementi jelek fogadására és a gépbe küldésére kellene,  a másikon pedig a számítógépről jövő, már felvett sávokhoz keverve hallgatnánk az épp rögzítésre kerülő anyagot. Leggyakrabban a zenei alapra énekel rá a művész, de bármilyen hangszer játékának a rögzítése is így történik. Igen ám, de a már rögzített anyag semmiképpen nem keveredhet vissza az új sávok rögzítése során. Ebből éktelen gerjedés vagy legalábbis élvezhetetlen felvétel keletkezik. Két keverővel semmiféle problémát nem okoz ez, de ha csak egy keverőnk van, annak olyannak kell lennie, ahol a felvételi és a lejátszási jelutak jól elkülöníthetők. Régebben is gyártottak úgynevezett "recording" mixereket, de ezeket kifejezetten a nagy stúdiók igényeihez és bőven kitömött pénztárcájához méretezték. Szerencsére néhány éve a gyártók felismerték a házi stúdiók részéről mutatkozó igényt a számítógéppel könnyen összehozható kisebb keverőkre is. Általánosan jellemző ezekre, hogy a hangkártya kimeneteket és bemeneteket célzottan tudják fogadni, az egyes csatornákon  kapcsolók segítségével dönthetjük el, hogy a jel a monitor jelútra, vagy a hangkártya bemenetre kerüljön. Természetesen a komolyabb, sok bemenettel rendelkező hangkártyák "etetésére" is választhatunk keverőket, erre az esetre már más szempontokat kell figyelembe venni. A kis házi stúdiókban használt gyakorlatról a Bitzenedében írtunk, érdemes a belinkelt cikkben hivatkozott többi bejegyzést is elolvasni annak, akit érdekel a téma.

Telefon: (92) 560-036
 (30) 916-3050

Bevásárlókosár

 x 
A kosár üres

Bejelentkezés

Kiemelt termékek

peavey_vip2_1
Peavey VIP2
79900 Ft
vintage v100it.allo jpg
Vintage V100-IT
104900 Ft

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre!


HTML formátum?

Sennheiser

Sennheiser auth logo

Audio-Technica

Audio-Technica Authorised Reseller Europe
HUNGARY

Minősítés

Vallalhato Vallalkozaspecset